Козметика

Маски за лице според вашия тип кожа

Маски за лице Момичетата между двадесет и тридесет години, които имат склонна към акне кожа, имат напълно различни кожни проблеми от дамите над четиридесет, които имат суха кожа. Ето защо е важно да изберете маска за лице според нуждите на кожата ви.

Позволете ми да споделя с вас някои ефективни маски за различни кожни проблеми:

Рецепти за домашно направена маска за лице за суха кожа:

– Маската от жълтък на яйце плюс зехтин е чудесен вариант за суха кожа. Смесете една супена лъжица зехтин с жълтъка, нанесете върху лицето за 5-10 минути, след това измийте с топла, после с хладка вода. Кожата ви ще се почувства мека, еластична и подхранена.

– Маската за лице с мед и мляко може да бъде добра за прилагане върху нормална към суха кожа. Просто смесете 3 супени лъжици мляко с 1 чаена лъжица мед и натъркайте лицето си с тази смес с помощта на памучен тампон. Изчакайте малко, след това изплакнете. (Не чакайте маската да изсъхне напълно, защото може да стане груба за кожата ви. Вместо това можете да нанесете няколко пъти тази смес върху лицето си. Също така, избягвайте използването на мед, ако имате чувствителна кожа или алергия.)

Рецепти за маска за лице за мазна кожа

Мазната и склонна към акне кожа изисква различно третиране. Маските от кал и глина биха били изключително ефективни за мазната кожа.

– Рецепта за матиране на мазна кожа: Смесете 1 супена лъжица бяла глина с един белтък от яйце и 1 супена лъжица масло от жожоба или няколко капки масло от чаено дърво (Тези масла могат да се използва за мазна кожа). Приложете тази смес върху кожата за 10-15 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Рецепта за маска за лице за нормална кожа:

– Овесена каша плюс зехтин е чудесна маска за подхранване на лицето при нормална и дори суха кожа. Първо, смесете 2 супени лъжици овесени ядки с малко топла вода и изчакайте, докато омекнат. Добавете 2 супени лъжици зехтин. Нанесете маската върху лицето си (уверете се, че кашата от овесените ядки не е прекалено гореща, тя трябва да е хладка и приятна на допир). Нека тази маска да остане на лицето 10-15 минути, а след това, внимателно я отстранете с ексфолиране.

Ако ви се появи неочаквана пъпка, ето как можете да се отървете от нея, без да я стискате: нанесете капка масло от чаено дърво директно върху пъпката, преди да легнете да спите. На сутринта тя трябва да е по-добре.

Ето един лесен ритуал, който може да помогне на дамите със суха кожа: масаж на лицето с кокосово масло (или зехтин, масло от авокадо и сладък бадем също ще свърши добра работа) по няколко минути всяка вечер. Това ще помогне за подобряване на кръвообращението на кожата. Богатото на витамини, кокосовото масло ще овлажни и подхрани кожата, което ще я накара да изглежда и да се чувства освежена и еластична.