Козметика

Защо да нанасяме слънцезащитни продукти?

слънцезащитни продуктиКожата, дори и дълбоките си слоеве, може да бъде значително повредена от слънцето и неговите вредни UVA / UVB лъчи, затова е важно да се използват слънцезащитни методи, където и да живеете.

Дори когато времето е облачно, слънчевите лъчи пак могат да проникнат в дълбоките слоеве на кожата, като по този начин ускоряват процеса на стареене и „осигуряват“ някои непривлекателни слънчевите петна – пигментации.

Препоръчително е да се прилагат слънцезащитни методи два пъти на ден. Има два вида слънцезащитни метода: физическо блокиране и химическа защита. Можете да изберете този, който подхожда на вашия тип кожа и отговаря на нуждите на кожата ви.

Често вашата основа за грим или пудрата ви за лице съдържат слънцезащитен фактор, което обикновено е достатъчно. Слънцезащитният фактор не само предпазва кожата от слънчевите петна – пигментни петна, но също така може значително да помогне и за забавяне процеса на стареене.

Също така може да повишите вашата вътрешна защита от слънцето чрез подобряване на диетата си и като консумирате повече пресни плодове и зеленчуци, богати на витамини и антиоксиданти.