Ремонти

Матирани плочки за баня

Матирани плочки за баняРешим ли да обзавеждаме своята баня или пък да я реновираме, трябва да вземем нови плочки за баня. Има множество модели, които са на наше разположение – всякакви цветове, всякакви размери, огромен избор от различни стилове – линии, кръгове, всякакви геометрични фигури, въобще  има голям избор от плочки за баня на местния ни пазар.  По-голямата част от предлаганите модели са с гланцирана повърхност – глазурата им е гладка на допир, това представляват около 90% от наличните модели плочки за баня, но тенденцията започна леко да се променя.

През последните години, фабриките започнаха да предлагат активно и някои доста интересни матирани плочки за баня, нещо много рядко срещано преди години. Отначало, разбира се, те започнаха плахо с по един, два модела, защото просто потребителя беше малко скептичен, той не свързваше тези продукти са тази повърхност – всички плочки за баня трябва да се гладки и толкова.

Промяната дойде в следствие не толкова на нуждата различна повърхност на допир, по-скоро от  разнообразните възжможности, които дават тези плочки за баня. Какво имам в предвид? Класическия фаянс, съвсем ясно изглежда като фаянс и нищо повече, докато някои модели от тези матирани плочки за баня, изглеждат сякаш са тапети, платове и всякакви други материали. Да, това е керамика, но изглежда различно, нещо като гранитогрес тип паркет – има визията, но ви дава всички плюсове на материала гранитогрес.

По същия начин, матираните плочки за баня предложиха на потребителя много нови варианти за визия, като по този начин обогатиха многократно перспективите пред него. Вече може да сложите плат или тапети в банята без да се притеснявате, защото това са си съвсем нормални плочки за баня и те няма да се намокрят или разкапят.

Разбира се, те имат и своите отрицателни качества – чистят се малко по-трудно от гладките плочки за баня, но какво от това, те ви носят много повече.  Тук вече е въпрос на личен избор – дали предпочитате красотата или по-скоро сте по-практични и искате да ви е по-лесна поддръжката.  Каквото и да изберете, няма да сгрешите, към момента пазарът е много богат откъм плочки за баня, някои от тях с наистина превъзходно качество.