Обзавеждане

Обзавеждане за баня – критерии за качество

Обзавеждане за баняНа най-общо ниво, всеки решава сам за себе си, относно това какви критерии да има към своето обзавеждане за баня. Ако говорим за естетиката и дизайна на мебелите, плочките и шкафовете, то всеки човек има свой уникален вкус, и това което харесва на едни, може, и често бива категорично отхвърляно от други. При модерното обзавеждане за баня, обаче, както и при всяка стока направена от човешка ръка, съществува критерий, който не зависи от субективните лични преценки на потребителите. Този критерий, на който ще посветим нашата статия, е качеството на закупуваното от нас обзавеждане за баня.

Къде да внимаваме, когато се опитваме да оценим качеството на конкретно обзавеждане за баня? Първото нещо, което ще ви посъветват опитните майстори, оборудвали не една баня, е: вгледайте се внимателно във фурнитурата. Металните панти, хромираните дръжки и крачета, свидетелстват за високото качество на конкретната мебел за баня. Панти с ръжда по тях и пластмасови, лъщящи на метал дръжки, от друга страна, са сигурни признаци, че даденото шкафче, масичка или друго обзавеждане за баня ще загуби търговския си вид, скоро след като я купите.

Второто нещо, на което е добре да обърнете особено внимание преди да си купите обзавеждане за баня е лака. Нашия случай, а именно, когато е използвана върху компоненти, които ще бъдат поставяни в помещение с повишена влажност, лакът играе не толкова декоративна, колкото защитна роля, особено ако вместо PVC или дърво за изработката на конкретното обзавеждане за баня е използвано МДФ.

Ако пък смятате да поставите мебели за баня направени от ламинирано ПДЧ, то много внимателно разгледайте качеството на плоскостите, от които са направени, и най-вече техните ръбове. Ако те не са добре защитени ПДЧ-то започва да попива влага, и няколко години след покупката вашето обзавеждане за баня започва да се разпада пред очите ви.

Керамичните елементи, части от някои шкафове, може да проверите за вътрешни пукнатини по следния начин. Леко ги почукайте, ако издавания звук е отчетлив и звънък, значи няма вътрешни дефекти. Ако ли тествания шкаф за баня издаде глух звук, то по-добре не рискувайте с нея.