Бизнес

Оптимизация на онлайн магазин – SEO фактори

Оптимизация на онлайн магазинSEO оптимизацията на онлайн магазин е много важен фактор, който определя дали той реално ще генерира приходи или не. Всеки такъв е направен с цел някаква печалба и доходи и за това той трябва да се класира в челните места ако собственика му иска да се пазарува от него и да бъде добре посещаван. Като за начало е добре да се наблегне на структурата на сайта и да се изчисти той от излишен код (ако има такъв). Следващата стъпка е линковете и страниците към продуктите в него да се направят “friendly”, за да се възприеме той подобаващо от търсачките и да им се даде нужната тежест на думите или фразите, по които трябва да се класират.

Текстовете, които описват продуктите задължително трябва да са уникални и в никакъв случай копирани от други сайтове ако искате продуктите да се класират в челните места на търсачките. Те отдавна не са елементарни скриптове и бързо отсяват дублираното съдържание. Ако не ви се удава да пишете най-добре е да се ползва SEO копирайтър или фирма в тази сфера, за да изготви нужните ви описания. Текстовете трябва да са с подходяща плътност и добро съдържание, за да се счете то за полезно. В никакъв случай не пишете безсмислици, а наблегнете на уникалното и полезно съдържание, което със сигурност ще се отчете подобаващо от търсачките и естествено от реалните потребители, които търсят информацията, която предоставяте.

Следваща стъпка в SEO оптимизацията на онлайн магазин е да се добавят линкове към него като те задължително те трябва да са с уникален текст и добавени в подходящите сайтове. Някои от тях са социални мрежи, директории, линкове в полезни и уникални статии и подобни. Целият SEO процес е добре да се развива плавно и трябва да не забравяте, че това е единственият начин за класирането му. В никакъв случай не се подвеждайте по автоматични скриптове, сайтове и програми, които предлагат хиляди линкове за няколко часа. Цените им са атрактивни, но обикновено подобна “меча” услуга може да направи така, че сайтът ви да изпадне от класиранията и дори да липсва в един момент от индекса на търсачките.

Добър подход за повече посещаемост на уебсайт или онлайн магазин е да се направи допълнителна реклама, освен SEO, като така бързо ще се привлекат нови клиенти ако продуктите предлагани на него са добри и с атрактивна цена. Популярни площадки за реклама в момента са Google AdWords и Facebook. Те предоставят място за вашата реклама, която може да се вижда на милиони сайтове (при AdWords) и в същото време толкова потребители на интернет ще могат да посетят сайта ви ако се заинтересуват от продуктите, които предлагате.

Цените за клик на вашата реклама и посещение на сайта ви варира от няколко стотинки до таван, който вие сами определяте. Конкурентните ниши са с по-висока цена за клик за това е добре предварително да си направите сметка дали вложените финансови средства ще имат очакваната възвращаемост. Всички изброени до момента услуги се предлагат от някои SEO експерти, които по всяко време могат да ви дадат ценни насоки в привличането на трафик към сайта ви.