Бизнес

Маркетинг трикове за увеличаване продуктивността на сайта ви

Маркетинг триковеИмате големи и амбициозни планове за своя бизнес, но сте с ограничен бюджет? Няма нужда да правите компромиси с целите си. Има чудесни маркетинг трикове, които ще увеличат „видимостта ” на малкия ви бизнес, дори да нямате дълбоки джобове. Всеки е тръгнал от началото, от нулата.

Просто помнете, че Вашият бизнес може да бъде с ограничен бюджет, но вие все още имате реална възможност да увеличите популярността му. Прочитайки цялата статия ще откриете 8 тактики, които ще ви помогнат да популяризирате сайта си, без да се ангажирате с големи инвестиции още в самото начало.

Маркетинг трикове

Награди за клиентите: Да запазите стар клиент отколкото да спечелите нов струва много по-малко. Направете „Loyalty Program”, където да възнаграждавате лоялните си клиенти. Така вашите най-ценни клиенти ще бъдат възнаградени и окуражени, което води до готовност за закупуване на още и още продукти. Това е и най-лесният начин да накарате клиентите да се връщат обратно.

И-мейл маркетинг: И-мейл маркетинга е евтин. Може би единствения минус е това, че все по-малко потребители обръщат внимание на съобщенията си, но все пак ако таргетирате съобщенията, които изпращате ще увеличите продажбите си. Ключът тук е да не досаждате на потребителите, например 2 пъти в месеца би било идеално, колкото да припомните за вашият бизнес. Изпращайте и-мейли само на хора, които са се абонирали чрез вашият сайт или по-друг начин.

Локално търсене: Все повече хора, преди да направят покупка търсят онлайн информация. Те вече знаят какво искат да закупят, просто търсят правилното място за да направят покупката си. Google и Yahoo предлагат на потребителите си локално търсене, а за вас остава да таргетирате сайта си по правилния начин.

Брошури: Искате да увеличите вашите локални клиенти? Брошурите са евтини и са идеалният начин за това. Трябва просто да заплатите за тяхното принтиране и да намерите добър дизайнер, а след това да ги раздадете, където решите. Много бизнесмени подценяват силата на брошурите, но те лесно могат да увеличат продажбите ви.

„Media Relations”: Писането на авторитетни статии или т.н. – “направи си сам ПР”, е евтин начин за реклама, но изисква познания и време. За най-добри резултати някой трябва да украси и популяризира вашите статии, за да може частната медиа да ви обърне внимание. Запознайте се с ключовите фигури в медията, както и блогъри от вашата ниша, които имат развит блог. Блогът е идеален начин, чрез който да направите добър ПР.

„Grass-Roots”: Една от най-желаните форми на маркетинга е така наречената стратегия „от уста на уста”. За да накарате хората да говорят за вас, може да организирате съзтезание, събитие или някакъв друг вид социално мероприятие.

Създателят на книгите и продуктите за „Preteen Girls” е използвал уеб сайта си, както и няколко стотин момичета да действат като съветници за всичко от книгата. Също така, потребители са първите, които получават информация за нов продукт, и ти трябва да ги накараш те самите да споделят информацията с приятелите си.

Афилиейт маркетинг: Когато парите са ограничени, най-разумно би било да направите афилиейт програма, където друга компания промотира вашите продукти и печели комисионна от всяка продажба. Това е чудесен и безплатен начин да увеличите продажбите си. Колкото повече партньори имате, толкова повече трафик и продажби ще генерира сайтът ви. Така се получава една симбиоза – всички имат изгода.

Видео реклама: Видео рекламата може да не е толкова евтин, колкото предишните начини, но е чудесен начин да промотирате своя продукт, както и да увеличите доверието на потребителите. Той трябва да бъде атрактивно представен и да кара тези, които я гледат да я споделят с приятелите си.