Авто-Мото

Основните критерии за избор на автомобил

избор на автомобилАвтомобилът е едно от най-използваните средства за предвижване. В зависимост от нуждите на човек, в световен мащаб се предлагат различни модели и марки автомобили. Преди да закупи своя автомобил, човек си задава няколко основни въпроса, за да направи най-правилния избор.
Затова е добре да сте запознати с основните критерии за избор на автомобил.

Стъпка 1: Трябва да изберете дали имате нужда от нов или употребяван автомобил. Това зависи от една страна от възможностите Ви, от друга страна, от целите за които ще използвате автомобила.

Стъпка 2: Ако не робувате на определена марка автомобил остава да изберете какъв клас автомобил отговаря на Вашите нужди: градска малка кола, семейна кола тип миниван, ван или комби, товарен автомобил, микробус, джип и т.н.

Стъпка 3: Преди да се впуснете в яростно обикаляне по автоборсите, е добре да разгледате различни автокъщи онлайн. Така лесно ще сравните цените в различите автокъщи, предлаганите от тях автомобили. Важно е да знаете, дали избраната автокъща предлага коли на лизинг и при какви условия на разсрочено плащане.

Стъпка 4: Не забравяйте, че всеки автомобил се нуждае от поддръжка. Различните марки автомобили имат различни цени на консумативи и авточасти. Не забравяйте, че масления филтър, ремъка, накладките и т.н. са авточасти, които се сменят на определен пробег. Има значение дали масления филтър е 60 лв., а не 120 и повече.

Стъпка 5: Избор на типа двигател: бензинов или дизелов двигател? До скоро цената на дизела беше доста по-ниска от цената на бензина. Вече дизела стана по-скъп и от бензина, а цените на дизеловите автомобили са по-високи от бензиновите. Фракциите, които се отделят при дизеловите автомобили са в пъти по-вредни от бензиновите. И да не забравяме, че на бензинов автомобил, лесно може да сложите газова уредба, ако автомобила не е с фабрична газова уредба.

Стъпка 6: Ако вече сте решили какъв автомобил искате, ориентирали сте се в цените, трябва да преминете към оглед на автомобилите по автокъщите. Ако не намерите своя автомобил, лесно може да поръчате да Ви докарат автомобил от чужбина.