Отслабване

Отслабнете със звездите!

Отслабнете със звездитеМного от нашите любими Холивудски знаменитости, имат нещо по между си: те са отлично платени, за да са вечно във форма, слаби и грациозни. Някои от знаменитостите прибягват към драматични и много често не здравословни поддръжки на фигурите си за милиони. Повечето звезди поддържат своите размери по старомодни начини – чрез добре изградени хранителни навици, качествени хранителни продукти и редовни физически упражнения. Ето някои от любимите ми тайни на холивудската красота, които наистина вършат работа:

Упражненията се базират на качество.

Дългата разходка всяка вечер из квартала, няма да стопи 5- те или 10 –те килограма, които се опитвате да свалите през последните 5 години. Трябва да повишите сърдечния си ритъм в продължение на 20 – 30 мин. всеки ден. Треньор в местния фитнес център, може да изчисли вашия пулс по време на физическо натоварване и обикновено няма да заплатите нищо за това.

Така ще се ориентирате до колко сте издръжливи и докъде са вашите граници, когато излизате да тичате в близкия парк или правите упражнения в уюта на вашия дом. Много от любимите ни звезди се занимават с бягане, пилатес и йога, за да са тонизирани. Съвет: Упражненията сутрин поддържат вашия метаболизъм във върхова форма до края на деня, което означава, че тялото ви ще изразходва много повече калории отколкото, ако тренировката е следобед и вечер.

Посягайте към плодове и зеленчуци по-често.

Тези основни компоненти на хранителната пирамида, ни предоставят необходимите витамини и минерали в много по-малко калории, отколкото в други храни. За да не получите „калориен ритник“ от храните с празни калории, посягайте по-често към богатите на полезни хранителни вещества – плодове и зеленчуци.

В едно от проучванията на Университета във Флорида, се доказва, че прясно изцеденият сок от розов грейпфрут, осигурява повече хранителни вещества на калория, отколкото много други често консумирани 100% плодови сокове – ябълки, грозде, ананас и други. Така че мислете в розово!

Заредете се с фибри

Богатите на фибри храни, включително плодове и зеленчуци, могат да задвижат нещата в храносмилателната ви система и ще помогнат да се почувствате по-дълго сити. Много от звездите уважават аспержите, заради техния диуретичен ефект преди събитията на червения килим. Плодовете и зеленчуците трябва да бъдат консумирани най-близо до естественото им състояние (ако е възможно) – сурови, леко сварени, леко задушени и естествено без сос.

Кажете ДА на пълнозърнестите храни

Изчистването на диетата от въглехидрати е крайност, така че включете в менюто си пълнозърнести храни като пълнозърнесто пшенично зърно, кафяв ориз, овесени ядки и други пълнозърнести продукти. Изключете от менюто си всичко, което е бяло – бяло брашно, бял ориз, бели картофи, рафинирани зърнени култури и други. Пълнозърнестите храни са чудесни за тялото ви, а фибрите в тях ще ви помогнат да се чувствате по-сити за по-дълго време.

Ах, контрол – контрол

Повечето от нас си „хапват“ порции, които са много различни от това, което една порция трябва да представлява. Много от звездните личности прибягват до измерване на всяка от своите порцийки , като средство за контролиране приема на калории. Правилното сервиране на месо трябва да бъде с размерите на тесте карти, а плодовете и зеленчуците с размерите на юмрук.

Кафявият ориз – до размерите на старите шолички за крем карамел, които ни сервираха в детските градини. Макаронените изделия, пълнозърнестата паста, да не надхвърлят размерите на топка сладолед. Звездите са наясно, че част от контрола на порциите, означава не само по-малко калории, но и блестяща форма на червения килим.

Хапвайте разнообразно, от 5 до 6 пъти дневно, мънички порции. Консумирайте минимум 2 литра вода на ден и в допълнение прибавяйте прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове.