Козметика

Перфектна с основа за грим

основа за гримТова момиче, което виждате на кориците на списанията, с прекрасна кожа на лицето… е напълно вероятно да не е постигната единствено чрез почистване и хидратция.

Не забравяйте, след завършване на рутинната грижа за кожата, да положите естествено изглаждащ грим. Вие вече постигнахте съвършенство! Измихте, ексфолирахте, хидратирахте и сложихте вашия SPF фактор. Кожата ви е вече „ заредена“.

Но защо изглеждате по почти същия начин?

Дори използването на топ продукти като почистващи средства и кремове, може да ви предаде един доста мътен и сив тен вместо жизнеността, която очаквате след стриктното използване на толкова много перфектиращи продукти. Повечето кожни експерти ще се съгласят, че всички тези сапуни, лосиони, кремове и т.н. ще помогнат повече отколкото да навредят, но значителен процент от това кое прави кожата ви красива, гладка, без пори, пъпки… се дължи на вашите гени.

Така, че горе ръцете, предайте се и живейте с мисълта, че гените са виновни! Някои жени по природа го имат, а други (повечето от нас в действителност), трябва да мамят. За всички нас „измамници“, светът на декоративната козметика буди на моменти негативни мисли, но наистина тайната се крие в някои от най-основните продукти – основа или foundation и пудра на прах. Тези два продукта като че ли надминават всички неща до сега измислени на пазара. Но без тези две „играчки“ останалата част от грима, който полагате, за да прикриете своите недостатъци няма да може да работи в пълния си потенциал. Базата или foundation е нещо, което професионалистите в областта са признали като изключително важен „инструмент“ и поради тази причина има десетки различни формули.

Фирмите гиганти се надпреварват кой ще създаде следващият най-продаван продукт от линията – дълготраен, овлажняващ, борещ се с акнето… Каквото и да търсите и желаете най-вероятно се продава. Продуктът работи точно както показва името му – това е основата за останалата част от грима и без него просто „проектираме“ недостатъците, вместо да ги прикриваме. На козметичния щанд в местния универсален магазин, могат да се намерят най-добрите „диагностици“, които ще ви консултират кои от „играчките“ ще работят най-добре за вашите специфични нужди.

Естествено специалистите ще се опитат да ви продадат нещо. Изобщо не се страхувайте да си тръгнете след като сте получили информацията. Осмислете на спокойствие и след това се върнете със своите въпроси или ако сте сигурни, че вече знаете името на новият си продукт – си го купете. Винаги избирайте този, който ще работи добре с вашите вече установени продукти за грижа за кожата.

След полагане на вашата foundation, трябва да завършите външния си вид с прахообразна пудра. Пудрата е сред един от най-популярните продукти, поради прекрасният finish (завършек), който се получава след нанасянето й. Според сайта Love To Know “пудрата на прах е чудесна за прилагане в домашни условия, дори с предоставеното пухче за пудра или с четка за грим. Много хора се радват на помощта й заради порцелановия ефект, който придава на кожата. И това води до безупречно лице“.

Друг вид пудра – компактната пудра е алтернатива за тези, които не разполагат с много време. Тичате ли по задачи? Имате ли мазна кожа, което изисква преповторно нанасяне на вашия грим през деня? Ако отговорите с ДА, тогава компактната пудра е идеална за вас.

Също според Love To Know, „ Дали ще изберете прахообразна или компактна пудра, зависи не само от вашия тип кожа, но и какъв точно ефект търсите. Ако сте „натурално момиче“, което харесва нежен, романтичен завършек – за вас ще е перфектна леката прахообразна пудра. Ако сте по-активни – матовият finish на компактната пудра ще задоволи най-добре нуждите ви“ .

Винаги нанасяйте основата с гъбичка. Не използвайте пръстите си, тъй като те ще бомбадират лицето ви с допълнително омазняване, бактерии и всичко, което сте направили до момента за „съхраняване“ на кожа ви, ще бъде напразно. Нанасяйте пестеливо и задължително обърнете внимание на зоната около веждите и линията на челюстта. Огледайте внимателно лицето си за линийки и петънца преди някой друг да ги установи, когато вече сте навън.

Пудрата на прах може да се нанася с четка или тампонче (пухче) за пудра. Опитайте се да намерите пухче за пудра, което е средно по размери около 3 – 4.5 см, но големите четки са най-добрият вариант. Те засилват естествения вид и на всичко отгоре са забавни за използване!

Грижата за кожата е не само в чистото лице, така че не забравяйте да включите качествени продукти като база и пудра за една истинска печеливша комбинация.