Естетични процедури

Подмладяване с вампирски лифтинг

вампирски лифтингАко не сте гледали телевизионното предаване „Keeping up with the Kardashians”, тогава може и да не сте виждали лицето на вампир, графично представено пред зрителите на телевизионното риалити. Процедурата на Ким, известна като Vampire Facelift ® (вампирски фейслифт), е свързана с инжектиране на вещество, което първо се смесва с кръвта на пациента и след това се инжектира в лицето.

Въпреки че процедурата се извършва от пластични хирурзи през последните три години в Холивуд, тя съвсем се превърна в гореща нова тенденция. Към чантите с подаръци по случай раздаването на наградите на Академията за 2013 г. беше включен и комплект ваучери за процедурата. За тези от вас, които не са със слаби сърца, ето как работи тя.

Вампирският лифтинг процедура за лице започва с около две супени лъжици от собствената кръв на пациента, която се извлича от вената. След това кръвта се центрофугира за отделяне на тромбоцитите в богата на тромбоцити плазма, известна като PRP. След това плазмата се смесва с веществото за инжектиране, обикновено Restylane или Juvederm, и после се инжектира в лицето. Все още не може да се разбере доколко е ефективно добавянето на кръв към традиционната дермална процедура. Тъй като в миналото PRP е използван за лечение на някои ортопедични проблеми и в спортната медицина. Обяснението е, че добавянето на PRP към инжекциите може да се окаже полезно при лечението на рани.

Целта на неговото използване върху лицето, е с цел да се увеличи въздействието на традиционните субстанции за намаляване на белези и фини бръчки. Теорията е, че кръвните тромбоцити, които съдържат растежни фактори, не само ще помогнат за улесняване заздравяването на рани, белези и др., но също така ще стимулира производството на колаген и по този начин допълнително ще способства за намаляване на бръчките. Вампирският фейслифт е процедура, а не продукт, който може да бъде представен пред Администрацията по храните и лекарствата за одобрение. Клинични доказателства, които показват, че е по-полезно от всяка една процедура с дермален филър, са всичко друго, но не и несъществуващи. Преценката трябва да се остави на окото на свидетеля.

Ким действително имала ли е някакви белези или бръчки преди процедурата?