Козметика

Предимства на чистото кокосово масло

  • Изключителни дълбоко овлажняващи свойства, поради сходството на молекулярната структура на собствената био-система на кожата.
  • Бързо хидратира, подготвя и предпазва кожата, като предотвратява загубата на влага.
  • Богато на витамините A, C и E, които се борят срещу стареенето и имат лечебно действие – във форми, лесно абсорбирани от кожата.
  • Доказано с продължителна употреба, че наистина помага за поддържане на съединителната тъкан здрава и еластична.
  • Съдържа естествени антиоксиданти, които помагат на кожата да се възстанови и да се предпази от свободните радикали и други екологични фактори на стареене.
  • Високо ефективно в подпомагане предотвратяването на петна и други дефекти, причинени от прекомерно излагане на слънчева светлина, както и неизбежния процес на стареене.
  • Съдържа мастни киселини, които способстват за предотвратяване на гъбични и бактериални инфекции в и върху кожата. Също отпушва и порите.
  • Има успокояващо и лечебно действие, когато се прилага при кожни раздразнения.
  • При продължителна употреба с течение на времето, всъщност подобрява кожната структура и подпомага оздравителните процеси, като забавя стареенето на кожата.
  • Чудесно за масаж и ежедневно овлажняване на кожата, лесно се отмива от бельото.

кокосово маслоКак да използвате чистото необработено Фиджи кокосово масло, като дълбоко хидратиращ крем върху тялото си:

Най-добрият начин за употреба на суровото кокосово масло върху тялото, е да се прилага веднага след душ или вана, когато кожата ви е още влажна. За най-добър ефект, подсушете тялото си с хавлия и след това разтъркайте няколко капки кокосово масло в ръцете си и масажирайте по цялото тяло. Повторете ако е необходимо, особено на по-сухите места като лактите и краката. Масажирайте нежно, докато се абсорбира напълно в кожата, която ще стане по-гладка и нежна. То е и фантастично за масаж, като бързо подхранва и хидратира кожата.

Върху лицето: Тъй като е 100% натурално, необработеното кокосово масло е безопасно за употреба върху лицето, особено ако кожата ви е суха или с бръчици. То попива бързо и запазва кожата ви хидратирана през целия ден. Също така премахва мъртвите кожни клетки и отпушва порите, като прави лицето ви по-младежко и свежо.

На косата: Нанесете щедро по цялата коса, особено ако е суха, тънка, химически повредена или химически обработена. Суровото кокосово масло също облекчава симптомите на сухия скалп и пърхота. Оставете да престои толкова дълго, колкото желаете. Колкото по-дълго третирате, толкова по-добри ще са резултатите. Измийте косата с шампоан и изплакнете. Косата ви ще стане мека, плътна, еластична и невероятно лъскава.

Във ваната: Сипете няколко капки кокосово масло в топла вода и се насладете на тази заслужена почивка. След като се изкъпете, подсушете се с кърпа и масажирайте сурово кокосово масло по цялото тяло, докато кожата ви е все още топла и влажна. Топлината ще помогне на суровото кокосово масло да проникне дълбоко в кожата и ще я направи още по-хидратирана.

Ръце и крака: Дълбоко хидратиращо третиране на ръцете и краката. За оптимални резултати измийте ръцете или краката с топла вода, за да омекотите кожата, подсушете с кърпа и нанесете суровото кокосово масло по ръцете или краката. Масажирайте, докато се абсорбира. За по-дълбоко проникване, сложете памучни ръкавици на ръцете или чорапи на краката и оставете за през нощта. С чистото необработено кокосово масло можете да сте сигурни, че давате на кожата и тялото си най-доброто, което природата може да предложи – чисто органично кокосово масло от девствената природна среда.

DME (Direct Micro Expulsion – пряко микро-експулсиране) Това е процес на извличане на чисто необработено кокосово масло и запазване на ценните свойства на кокосовия орех почти непокътнати, без разграждане на полезните компоненти. Този процес също така привлича по-високи доходи за селските общности в сравнение с традиционното производство. Кокосовите орехи се счупват, отварят и свежото ядро се настъргва и студено се пресова. В рамките на минути чистото, необработено масло е готово и бутилирано. Това сурово кокосово масло е нерафинирано и запазва полезните витамини и хранителни вещества, които липсват при рафинираните масла.