Козметика

Овлажняващ крем за лечение на акне

крем против акнеВсички знаем колко мъчително и тежко е акнето за тийнейджърите, подрастващите и най-вече за тези, сдобили се с него в по-зряла възраст. За това приех присърце задачата да сътворя крем, който да замести естествените кожни мазнини и да помогне за лечението на акне. Кремът трябва да се прилага след почистване на лицето и след употребата на почистващ лосион, мицеларна вода или някоя от отварите за почистване, които съм ви предложила.

Съставки:

1 с.л. пчелен восък;

1 с.л. бадемово масло;

2 с.л. масло от лимонова трева;

1 с.л. масло от пшенични зародиши;

2 с.л. вода от лимонова трева;

1 ч.л. лимонов сок;

2 с.л. пчелен мед;

Маслото, използвано в рецептата не бива да се бърка с етерично масло. Маслата за изпълнение на рецептата трябва да бъдат екологично чисти.

Начин на приготвяне:

Восъкът, бадемовото масло, маслото от лимонова трева и маслото от пшеничен зародиш се разтапят на слаб огън или на водна баня. Когато восъкът се втечни напълно се прибавят водата от лимонова трева и лимоновият сок. Сместа се сваля от огъня и още докато е топла към нея се прибавя и медът. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине и отново се разбърква до постигане на плътна консистенция.