За дома

Предимства на надуваемите басейни и пързалки за дома

надуваеми басейниПредимствата на надуваемите водни пързалки и басейни направиха живота на родителите по-лесен и забавен, а за техните деца – доста приятен. Това е така, защото тези надуваеми басейни и пързалки могат да бъдат поставени почти навсякъде, стига да има равна повърхност. Могат да се използват както в сухо, така и в мокро време, тъй като виниловият материал, използван за направата им е много здрав и устойчив. Надуваемите басейни варират от средни до големи, на които дори тийнейджърите могат да играят и да се забавляват. С тяхна помощ децата са щастливи и ангажирани, докато родителите са заети с други задачи.

Използването на надуваеми пързалки и басейни има много ползи и предимства:

  1. Лесни за поставяне: всичко, от което се нуждаете, за да поставите надуваемия басейн е достатъчно равна земя. Той може да се постави и на закрито (дори в гаража) или на открита поляна. Всички инструменти, от които имате нужда да поставите басейна са включени в комплекта, заедно с помпите. Необходим е и постоянен източник на вода в близост до самия басейн.
  2. Достъпност и цена: поставянето на надуваеми басейни е много по-евтино и достъпно в сравнение с изграждането на водна пързалка или плувен басейн. Всъщност, надуваемият басейн струва само една малка част от парите, които бихте похарчили за изграждането на бетонен басейн.
  3. Безопасност: гумираният винилов материал е много по-безопасен за децата, тъй като не може да причини сериозни наранявания, ако се ударят в пода или стените. Това го прави много по-безопасен за децата и особено за тийнейджърите, които са доста хиперактивни и често се бутат един друг, докато се забавляват.
  4. Използва малко количества вода: надуваемите басейни използват много малко количество вода в сравнение със стандартните плувни басейни и пързалки. Освен това използваната вода може да се използва отново докато е чиста.
  5. Не заема много място: голям плюс при използването на надуваеми водни пързалки и басейни е необходимото пространство за поставяне. Освен това, лесно могат да бъдат преместени, за да превърнете мястото в детска площадка, когато децата се нуждаят от нея.
  6. Поддръжка: поддръжката им е по-евтина в сравнение с традиционните басейни. В същото време, количеството на използваните химикали е минимално, защото нямат трудна за почистване пореста повърхност като обикновения басейн. Помпите за филтриране на вода са ефективни, което няма да повиши значително сметките ви за ток. Това прави надуваемите басейни идеални за цялото семейство.

Въз основа на изброените по-горе факти и ползи е очевидно, че надуваемите водни басейни и пързалки са изключително практичен избор и могат да бъдат закупени от почти всеки голям магазин за спортни стоки . Предлагат се в различни размери и форми, като някои от тях разполагат и с пързалка, за още повече забава. Ако искате по-голям и по-дълбок басейн в задния двор, той може да бъде направен със стоманена рамкова конструкция за повече стабилност.