За дома

Защо си струва да заложим на метална ограда тип щора?

метална ограда тип щора

Метална ограда тип щора е модерен тип ограда, чиято основна характеристика е разположението на ламелите -те са прикрепени към носещата конструкция хоризонтално под ъгъл, като по този начин наподобяват щори, откъдето идва и наименованието.

Всеки ден срещаме все повече такива огради, а феновете им се множат главоломно. Този тип ограда са отлична алтернатива на масивните огради. За разлика от последните, оградите тип щори от ogradnipana.bg осигуряват вентилация и същевременно отлично ограничават видимостта на обекта. Нека се запознаем с общите характеристики на модерната метална ограда тип щора.

Функции на оградата тип щора

Основната функция, както и всяка друга ограда, е обозначаването на територията. Но съществуват и допълнителни, но не по-малко важни функции:

  • Ограничаване на движението – защитавате обекта от неканени гости, а също така не позволявайте на малки деца и домашни любимци да напускат обекта
  • Осигуряване на поверителност – ограничава видимостта за външни лица

Характеристики и дизайн на огради-щори

Модерната метална ограда тип щора се отличава по оградните секции, които са оформени от ламели, разположени хоризонтално и фиксирани под определен ъгъл, за да се осигурява вентилация.

Също така този тип огради имат и други характеристики:

  • Носещите конструктивни елементи са вертикални стелажи, те могат да бъдат дървени, тухлени или метални
  • Отделните секции се изработват в различни размери по желание на клиента, но не повече от 3 м, в противен случай конструкцията ще стане склонна към деформация

Предимства на оградите тип щора

Дизайнът на е издръжлив и перфектно изпълнява функцията за защита на територии. Отвън видимостта на обекта е ограничена, а отвътре не е нарушена.

Специалното разположение на ламелите под ъгъл осигурява достъп до зоната на слънчева светлина, което е много важно за растенията, а това също образува интересни шарки на земята.

Естетическата привлекателност на такива огради е призната от всички. Поради факта, че те започнаха да се монтират сравнително наскоро, инсталирането й ще отличи благоприятно вашия обект от съседните.

Тези предимства се отнасят както за дървени, така и за метални огради. Сега нека поговорим за всеки поотделно.

Метална ограда тип щора

Тя притежава специална издръжливост и твърдост. Дължината на ламелите варира от 2,5 метра до 3. Тази дължина изглежда красива и монтажът й няма да причини проблеми.

Производството на ламели се извършва с помощта на поцинкована стоманена ролка, след валцоването на която се образуват усилващи ребра, осигуряващи здравина. Колкото повече от тях, толкова по-добре.

Предимства

Висока технология

Ламелите и другите конструктивни елементи са прецизно нагласени на желаните размери, което значително улеснява монтажа. Оградата, така да се каже , е “ сглобена “ на части. Много повече време се отделя за монтаж на носещи опори.

Издръжливост

Всяко покритие, било то полиестерно или прахово покритие, надеждно предпазва метала от корозия, което ви позволява да инсталирате метални огради тип щори независимо от климатичните условия.

Оптимална комбинация от леко тегло и здравина на материала

Независимо от дебелината на метала, ламелите на оградните щори са сравнително леки, но в същото време са много издръжливи, благодарение на ребрата за твърдост и полимерното покритие.

Недостатъци

Риск от корозия

Всяко небрежно движение, водещо до надраскване, ще повреди полимерното покритие и ще причини ръжда. Ето защо е изключително важно да бъдете особено внимателни по време на монтажа и експлоатацията.

По-висока цена

Разбира се, тя се изплаща с лихвите благодарение на надеждността и издръжливостта на металната ограда.