Красота

Прикриване на целулита с помощта на фалшив тен

фалшив тенНякак си придобиването на златист загар спомага значително за подобряване на нашето самочувствие. С помоща на малко цвят всеки може да изглежда по-слаб, по-тонизиран, с по-здрав вид и дори малко по-висок. Фалшивият тен, за разлика от естествения, се добива много по-бързо и не е нужно да се печем дълго на слънце. Това е уникално средство да сложим камуфлаж на целулита. Така изкуственият тен успява да „преизглади” всичките издатинки, хълмчета и вдлъбнатинки по кожата.

Подготвителната работа преди нанасянето му – ексфолиация и намазване с подхранващ крем, спомага за отстраняване на мъртвите клетки, изравнява тена и хидратира участъците на кожата. Всъщност и до тук, засегнатата от целулит кожа, вече изглежда по-добре. На днешния „козметичен пазар” се предлага богата гама от продукти за фалшив тен – лесно се полага, съхне бързо и е много ефективен. Уникален начин да подготвите тялото си за няколко седмично излагане на слънце или просто да прикриете бледите си кожи, стояли дълго време в обятията на зимните дрехи.

ДХА (дехидрокси ацетон) – прави кожата по – тъмна, окислявайки аминокиселините в нея. Изкуственият тен се предлага във всякакви видове и форми: пяна, гел, крем, лосион, спрей. Можете да го нанесете сама или пък може да решите да поверите загара си на професионалистите. Те ще ви напръскат със спрей или щателно ще положат вашия автобронзант, за да покрие равно всички зони. Домашният тен ще издържи около 4 – 5, максимум 6 дни, за разлика от салонните, които траят по-дълго между 1 – 2 седмици. Разбира се, салонният тен е сред най-добрите варианти, тъй като ще бъде нанесен равномерно по цялото тяло.

Как става процедурата в салон? Събличате се и обикновено слагате много симпатични еднократни прашчици. Терапевтът ви прави ексфолиация и ви намазва обилно с автобронзиращия продукт за салонна употреба или вашия личен. Оставя ви така докато продуктът изсъхне или отстранява излишъците от него. Също се предлагат и кабинни процедури за тен – влиза се в специална кабина и струя продукт облива тялото ви.

Съвет 1: Преди да отидете за такава салонна процедура, не слагайте бяло бельо, нито бели дрехи. Препоръчително е да отиде с тъмни, леки и свободни дрехи, избягвайте дънки, клинове, поло блузи, чорапи с ластици. Добре е да вземете душ на следващия ден, ако може да го отложите до тогава. При повечето продукти за фалшив тен са необходими няколко дни, за да се постигне естествен завършек, затова ако се приготвяте за някакво празненство (например: абитуриентски бал), се пригответе няколко дни преди събитието. Фалшивият тен няма да ви предпази от слънчевите лъчи, така че ще имате нужда от слънце защитен крем.

Съвет 2: Ако имате намерение да използвате продукт за домашна употреба, два дни преди нанасянето му, задължително го пробвайте върху малък участък върху кожата си за евентуални алергични реакции. Нанесете много малка част от продукта на три места от тялото си, които не се забелязват под дрехите – вътрешната част на ръката, под мишниците, задната част на тила. Важното е да пробвате върху най-фините зони.

Следвайте основните правила:

– Ексфолиация – ексфолирайте участъка, който искате да бронзирате с помощта на четка за тяло (на сухо), луфа или кисия за баня под душа (без лицето). Нанасяйте ексфолиращия продукт с кръгови движения. Най-голямо внимание насочете към петите, коленете, лактите или където кожата е най-груба. Не използвайте никакви изсушаващи продукти преди бронзиращата процедурата.

– Подхранване – задължително е да подхраните кожата си след ексфолиация. Оставете лосиона или крема да действат около 10 минути, забършете излишното количество, преди да нанесе фалшивия тен, за да не се получи нежелано взаимодействие между съставките на продуктите.

– Полагане на тен – нанесете фалшивия си тен, така както си слагате крем. Не забравяйте сгъвките на коленете, вътрешната част на бедрата, под мишниците и дори дланите. Имайте предвид, че участъците с по-тънка кожа ще се нуждаят от малко повече количество продукт, от тези с по-груба кожа. Не нанасяйте повече от веднъж, тъй като тена се появява от 2 – 5 часа след нанасянето му. Ако установите, че някъде са се появили по-тъмни участъци – внимателно ексфолирайте. Избягвайте да плувате, да се къпете и да ексфолирате (при необходимост) кожата, през първите 12 до 24 часа след нанасянето на фалшивия тен. Хидратирайте бронзирания участък много повече от колкото го правите в ежедневието си, това ще запази тена за по-дълго.

Съвет 3: Дланите ни са оранжево – кафяви, какво да правим? – вариантите са няколко: може да сложите силиконови ръкавици преди нанасянето, да втриете лимонов сок в дланите си. Може да измиете косата си, тъй като съставките в шампоаните спомагат за избледняването на оцветителите. Или просто може да стискате юмруци, докато тена падне от само себе си. Най – разумно е, по време на нанасянете на автобронзиращия продукт, да мием ръцете си след всеки намазан участък, слагаме хидратиращ крем, избърсваме енергично ръцете си в суха кърпа (да няма остатъчен продукт от тях) и преминаваме към следващия участък.

Ако ще се излагате на слънце от 12 до 24 часа, изберете слънцезащитен продукт подходящ за вашия тип кожа. Не правете солариум.

Идея: Преди да бронзирате цялото си тяло, пригответе смес от следните продукти: сокът от един лимон, 2 супени лъжици кафява захар, 2 супени лъжици зехтин или кокосово масло (разтопено), 1 супена лъжица мед, 2 силиконови ръкавици. Разбъркайте сместа в малка купичка. Тази смес е специално приготвена за вашите длани. Ръкавицата служи за предпазване на горната част на ръцете, за да не получат петънца. След като сте нанесели авто – бронзанта, сложете едната ръкавица. С вече защитената ръка потопете памучен тампон в смета и разтрийте дланта с другата ръка. Не забравяйте и между пръстите, под ноктите (може да използвате тупфа за уши). Повторете същото и с другата ръка.

Ако планирате бременност или вече сте бременна не бива да прекалявате с бронзиращите продукти. Няколко изследвания сочат, че съставките в тези продукти в някаква степен повлияват репродуктивната система