Козметика

Разликата между BB , CC и DD кремовете

Разликата между BB , CC и DD кремоветеНапоследък станаха много актуални така наречените BB, CC, а вече и DD кремове. Но знаем ли разликата между тях и какво означават тези абревиатури? Истината е, че има разлики и е добре да ги имаме предвид, когато купуваме и употребяваме този вид козметика.

Blemish Balm (балсам за недостатъци), популярен като BB крем, трупа почитатели у нас през последните години. Този тип кремове осигуряват покритие с добавени ползи за грижата за кожата като SPF и антиоксиданти. Списъкът с полезни съставки продължава в зависимост от марката. BB са по-леки от фон дьо тена, но с по-тежка консистенция от обикновения овлажнител. Използвайки ги постигате по-естествен вид на лицето. Хубавото е, че служат и като добра основа за грим. Добрите хидратиращи свойства правят голяма част от BB кремовете подходящи и за мазна кожа. Добавените цветни пигменти на пудрата матират лицето.

Разликата между BB и CC кремове е голяма. Докато BB изравнява тена, мисията на CC e да коригира цвета или по-точно да прикрие зачервяванията и сивите отенъци на кожата. Те имат пухкава или мус консистенция, с по-високо качество на покривност са и носят усещането за лекота. Това е продукт, който предлага оптимална грижа за кожата и продължителна хидратация. Голяма част от тези кремове са с бляскави частици, които пречупват светлината, изравняват тена и придават здравословен и сияен вид на кожата. Знаете, че функцията на Photoshop е да коригира снимките и да прави кожата ви да изглежда перфектна. Е, вече може да да го имате в дамската си чанта под формата на тубичка.

Първият DD продукт, който излезе на пазара беше Daily Defense и първоначалното му предназначение беше за тялото. Експертите бързо разработиха продукта и го превърнаха в хибрит между BB и CC кремовете. DD кремът едновременно изравнява тена, покрива кожните несъвършенства като бръчици и пори, матира, защитава от слънцето, хидратира. Неговото основно приложение е в борбата срещу стареене в близо бъдеще се очаква да се разработят DD кремове за отделните възрасти като 30+ 40+ и 50+.