Красота

Съживете кожата си с пилинг

пилингСъвременният живот има тенденция да повлиява негативно върху кожата на лицето. За много от нас решението на този проблем стои зад пилингите за лице. Има най-различни пилинги и те съответстват на типа кожа, която ще бъде третирана .

„Skin – peel” е химически процес, при който увредената кожа се „отстранява“, за да се замени с нова и по-здрава… Химическият пилинг представлява субстанция, която се полага върху увредената кожа или третираната зона. Това „убива“ най-външния увреден слой на епидермиса. След това мъртвата кожа в областта на третираната зона от лицето ще се излющи, за да се разкрие здравата кожа. Това се получава в рамките на предписаното време, тъй като всеки пилинг е индивидуален. Най- често това се случва в рамките – от 3 – 10 дни. Има няколко различни химични пилинги, които могат да бъдат използвани, за да получите резултат.

“Croton oil peel” – той е сред най-агресивните пилинги, използвани от повечето медицински специалисти. Тези пилинги са много силни и могат да се използват за премахване на бръчки, пигментни петна и т.н. В действителност, този вид пилинги са толкова агресивни, че за тях са „докладвани“ действителни случаи, в които са отстранявали ракови образувания по кожата. Недостатъка им е, че могат да предизвикат не толкова желано изсветляване на третирания участък. Могат да бъдат болезнени и пилинг процеса да бъде много драматичен. Преди да направите този избор се консултирайте с медицински специалист, за да се уверите, че варианта му е правилен за вас.

Трихлороцетна киселина – по-известен като „TCA“, много популярен химически пилинг. Той работи без да причини драматичното обезцветяване като по-горния си „колега“. Процесът се извършва чрез прилагане на киселината върху лицето от специалист, който ще съобрази колко киселина да положи, колко процедури ще са ви необходими и в какъв период от време. След като се постави, пилинга се отстранява от специалиста. През следващите 3 – 10 дни, повърхностният слой на кожата (третираният участък), ще започне да се лющи. Вашата кожа най-вероятно ще изглежда потресаващо, докато не се обели вече мъртвият „пласт“. След като повърхностният слой „падне“ ще се радвате на една нежна и нова кожа. Съветът ми към вас е да си вземете седмица отпуск от работа и да не се излагате на пряка слънчева светлина, ако сте избрали този вид пилинг.

„АНА“ пилинг – той е един от най-базовите, основни и простички пилинги. Този вид киселина – Алфа – Хидрокси киселина, няма да се пребори достатъчно с основните кожни проблеми. Целта му е често козметична и временна. Предимството на този пилинг е, че няма да имате нужда от обезболяващи или упойки и може веднага да се върнете в ежедневието си. Този вид най-често се прилага веднъж в месеца или толкова колкото е преценил вашия дерматолог.