Обзавеждане

Спалнята – уют и естетика

уютна спалняМястото, където минава близо една трета от живота ни – от най-ранно детство до дълбока старост, си остава спалнята. Независимо дали спим, правим любов, мечтаем или просто си почиваме, леглото трябва да ни осигурява комфорт и отмора.

Когато обзавеждаме спалнята трябва да имаме предвид, че мебелите задължително трябва да бъдат съобразени с формата на стаята, и леглото да бъде поставено така, че да има изглед към цялото помещение. Това са правила, които ни помагат да направим спалнята си наистина комфортна, уютна и неповторима.

Най – важният елемент на спалнята е леглото. Според психолозите само голямото двойно легло може да достави пълен релакс. А за още повече комфорт и функционалност, последните дизайнерски решения налагат висок гръб на креватите, все пак вече използваме леглото не само за почивка, но и за четене, гледане на телевизия, работа, а понякога дори хапваме там.

Друга тенденция, наложила се от смесването на източната култура със западните традиции, е замяната на краката – така леглата стават все по – ниски, което допринася и за естетичният им вид.

Напоследък хит сред мебелите за спалня са екологичните легла. Те представляват големи матраци, произведени и облечени от еко продукти и материи. Те подобряват съня, защото приемат извивките на тялото и му осигуряват максимален комфорт.