За дома

Светлините в спалнята

осветление в спалняЗа разлика от многото стаи в нашия дом, спалнята е почти мултифункционална. Тя трябва да бъде пригодена за спане, гледане на телевизия, преобличане, гримиране и куп други неща. Решението е смесена светлина.

Комбинацията от стенни и нощни лампи може да ви осигури всичко , от което имате нужда. Ако се оставите само на яркото осветление , което идва от лампата на тавана, е много вероятно това да попречи на съня и спокойствието ви.

Силните светлини са особено важни, когато например четете книга в леглото. Те често осигуряват обкръжаваща светлина за гледане на телевизия. Подвижните стенни светлини са спомагателни. Нощните лампи могат да се контролират чрез специални механизми в зависимост от индивидуалните предпочитания и така осигуряват достъп до светлина без да се налага да ставате от леглото.

Желателно е огледалата в спалнята да бъдат снабдени с достатъчно количество светлина, за да виждате образа си максимално добре, когато се преобличате или когато си слагате грим. Хубаво е светлината да бъде насочена срещу вас, а не върху огледалото, защото се получават неприятни сенки, от които допълнително напрягате зрението си.

Обемът на гардеробите и шкафчетата може да бъде елиминиран от светлината, която идва при отварянето на вратата.

Съвременните механизми за регулиране ви позволяват да приспособите различните нива на светлината за всякакво настроение и обстановка. Използвайте я така, че да се чувствате отпочинали и изпълнени само с положителни емоции.