Интересно

Упражнения за мозъка

Упражнения за мозъкаНаучи се как да тренираш мозъка си пълноценно и блесни с бързина на ума, аналитично мислене и нови умения.

Чети
Четенето е едно от нещата, което силно стимулира дейността на мозъчните клетки. Възпроизвеждането на нова информация освен това подобрява паметта и спомага за асоциативното мислене. Така мозъкът приема предизвикателството да разбира думите от контекста и дори да са непознати за него, да научава какво значат те.

Решавай кръстословици
Пъзелите и кръстословиците също са чудесни тренировки за мозъка. Посредством тях подобряваме функциите си да помним и разрешаваме проблеми.

За новите умения
Усвояването на нови умения е добре не само за качеството ни на живот, но и за мозъка ни също. Мозъчните ни клетки стават все по-силни, а и връзките между тях стават все повече.Освен това паметта и когнитивните ни умения се задълбочават и укрепват.

Експериментирай
Освен новите умения, като да се научим да свирим на китара, например, новите дейности също тренират перфектно мозъка ни. Ето защо ти предлагаме нещо ново и различно – обърни книгата наобратно и се опитай да четеш текста така. Ще видиш колко лесно и забавно ще бъде с времето.

На път човекът е човек
Мозъците ни укрепват, когато виждаме и изживяваме нови неща на нови места. Затова те съветваме да пътуваш и опознаваш света. Така ще се сдобиеш с нови умения по оцеляване в непозната среда, а и ще се насладиш на новите хора, култура, храна и опит, с които ще обогатиш живота си.

Тренировки
Тренировките не само подобряват физическото състояние, но и мозъчната дейност. Засилената издръжливост на мускулите ти предизвиква и укрепване на връзките между мозъчните клетки.

Здрав сън
Здравият и спокоен сън също е много полезен за мозъка ти. Той спомага за създаването на нови мозъчни клетки, а и укрепва паметта, помагайки на информацията да бъде по-лесно разбираема.