Взаимоотношения

Жените искат повече секс от мъжете

Жените искат повече секс от мъжетеИма едно общоприето и твърде невярно твърдение, че жените имат нужда от повече ласки, прегръдки и целувки, отколкото от секс. Според нас това изобщо не е така, имайки предвид многобройните примери за жени, които се оплакват от липса на сексуални преживявания.

Каква е ползата от това някой да ни целува, милва и гали по цял ден, ако накрая на вечерта сладко заспи до нас, без дори да му мине през ума някоя сексуална фантазия. Нима това не е липса на въображение или пък просто мързел? Жените нямат нужда само от гушкане.

Вече има много изследвания и в научната област, които разбиват клишето, че мъжете са тези, които не могат без секс. Освен това жените разкрепостиха съзнанието и мисленето си, не се срамуват да говорят и искат секс, затова на мъжете им е по-трудно. Те трябва да загърбят умората и да се вземат в ръце, ако искат половинката им да се чувства добре. Все пак сексът е изключително ключов момент в отношенията между двама души и може да внесе много повече стабилност и хармония.

Защо жените мрънкат, изнервят се и недоволстват? Замислете се мъже! Жените имат нужда от любов, под различни форми, а сексът е онази сигурност, която кара една жена да бъде уверена и вдъхновена. Колкото повече ни задоволяват мъжете, толкова повече им се доверяваме, и дори сме способни да простим някои несъвършенства.

Ние обичаме секса, защото той е свобода: освобождаване от многобройните проблеми и излишни мисли. Твърди се, че мъжете имат мръсни мисли, събличат една жена с поглед и си я представят в различни перверзни сюжети. Да бе да! Това за по-голяма част от мъжете въобще не е валидно, да не говорим, че много често мъжете не забелязват много неща, които биха побъркали една жена.

Мъжкият парфюм, например, е голяма провокация, закачка за подсъзнанието на нежния пол. Това може да ни подлуди и да ни накара да си представим хиляда внушително еротични сцени от филми, които сме гледали.

Съвсем не твърдя, че мъжете не обичат секса и нямат нужда от него, но ние подкрепяме тезата за по-силната сексуалност при противоположния пол. Има многобройни случки, които доказват честото безразличие и пасивност на мъжете в тази насока. Представи си, или може би вече ти се е случвало: гаджето ти се прибира от работа, ти предварително си му подготвила изненада- като освен свещи, скъпо вино и топла вечеря, си облякла секси бельо, готова да осъществиш и най-неочакваните му желания, а той се учудва и сковава, наяжда се, без да придаде кой знае каква важност на този момент, и ако имаш късмет правите поредния десет-минутен секс.

По-страшно е, ако се засмее иронично, ти се разстроиш и заспите обърнати, в различни страни, а за него това няма да е краят на света, но ти най-вероятно няма да заспиш, ще си налееш чаша вино, надявайки се, че нещо ще се промени.

Журналистът Даниел Бергнер написа пък книгата „Какво искате жените”, в която благодарение на многобройни изследвания с животни и хора доказва, че мъжете и жените обичат еднакво секса, но жените в известна степен имат по-малък потенциал да бъдат моногамни, отколкото мъжете, тъй като нуждата им, не просто от секс, а от преживяване, ги превръща в ролята на експериментатори.

Ние вярваме в това, че жените са постоянно разгонени, представят си пози, сюжети, места, възбуждат се и търсят възможност да осъществят небивали щуротии, които обаче мъжете прескачат.

Мъжете били ненаситни и обичали секса. Ако това е така, то те често забравят да го доказват във връзките си, или може би с времето, след като са спечелили една жена не мислят, че има нужда да бъдат толкова активни. В крайна сметка се оказва мит твърдението за мъжка активност в секса. Това е само заблуда за нас, за да бъдем спечелени от привидната сила и показност.