Здраве

10 факта за здравето на устната кухина и зъбите

здраве за устата1.Новородените бебета нямат бактерията формираща кариеси, всъщност, майките на бебетата са тези , които пренасят бактерията,когато пробват бебешката храна или целуват бебето по устата.

2. Захаринът, който се използва кат основен подсладител в пастата за зъби е 500 пъти по-сладък от обикновената акар.

3. Винаги подменяйте четката си за зъби, след като сте излекували инфектиран зъб или друга инфекция, защото бактериите се задържат върху четката, и това може да доведе до реинфектиране

4. Няма никаква разлика между обикновената четка за зъби и електрическата-ефекта е един и същ, единствената разлика е улеснената употреба.

5. Трябва да имате между 2 и3 метра разстояние от тоалетната чиния и умивалника, където миете зъбите си, защото миризмата от тоалетната се усеща на разстояние 2 до 3 м.

6. Избелващите пасти, който твърдят че избелват зъбите ви, всъщност имат същия ефект както и обикновените пасти за зъби.

7. Знаете ли, че е имало огромна вълна от пациенти с кариеси в годината когато Кока Кола е била произведена.

8. Поглъщането на паста съдържаща Флорид може да причини сериозни проблеми, като например флоридно токсициране (като пример-на деца до 5 годишна възраст не се дават такива пасти за зъби)

9. Популяризираното слагане на предпазна капачка върху четката за зъби след употреба, не предпазва четката от бактерии, а на против-предразполага за по-бързото им развитие, тъй като така се получава по-благоприятна среда за бактериите.

10. Енергичното и силно миене на зъбите е по-лошо от това с нормални темпове, тъй като може да причини сериозни проблеми-например да наруши зъбния емайл, който никога не се възстановява и причинява чувствителност на зъбите.