Здраве

Предимствата на захарта

Предимствата на захартаВиж положителните качества на захарта, за да влияе правилно на тялото ти. Научи се да я консумираш правилно.

Учените твърдят, че простите захари в млякото (под формата на лактоза) и простите захари в плодовете са без отрицателен ефект, благодарение на високото си съдържание на полезни вещества и на фибри, които се борят с болестите. Що се отнася до останалите източници на захар, разумно е да предприемеш следните малки трикове, за да има захарта положителен ефект върху теб:

Започни консумацията на диетични газирани напитки.Замяната на газираните напитки с диетични варианти може да ти спести около 39 грама захар на всеки 340 милилитра.

Приготвяй домашни сладкиши. Пакетираните храни имат повече захар – не е нужно да си диетолог, за да знаеш това.

Яж бавно. Колкото повече е захарта, която консумираш наведнъж, толкова по-скоро ще те навести вълчият глад после. Имай предвид, че за разлика от мазнините, които засищат, калориите в захарта не се усещат.

Избирай храни, които са богати на фибри. Те забавят процеса на храносмилане и поддържат нивата на кръвната захар стабилни.

Проверявай надписите върху нискомаслените продукти. Производителите на храна често добавят екстра захар, за да компенсират липсата на вкус.

Включи повече омега-3 мастни киселини. Тези ненаситени мастни киселини, които се намират в мазните риби, лененото масло и орехите могат да тушират вредното влияние на захарта върху настроението и мозъка.