Взаимоотношения

10 идеи за незабавно щастие

незабавно щастиеАко настроението ти е скапано още от сутринта и се чудиш как да разведриш деня си, а ти се стрива невъзможно, ние имаме идея как усмивка да се изпише на лицето ти.

Само избери една от следните 10 идеи за незабавно щастие и действай:

1. Отиди на кино, избери комедия и вземи вместо солени, шоколадови пуканки. Сладкото изкушение кара мозъка ти да отделя по-голямо количество хормони на щастието (ендрофин), а смешният филм значително ще подобри мрачното ти настроение.

2. Събери приятели и си спретнете „Черешката на тортата”, вдъхновено от кулинарното предаване. Тази вечер готвиш ти, а другите те оценяват тайно в плик. Следващата вечер е ред на някой от останалите. Победителят – получава овации и широка усмивка!

3. Пусни си песен от близкото минало, на която си спомняш, че си се забавлявала като за последно. Усили звука и се нащурей в твоята стая с дезодорант в ръка.

4. Направи си списък и изброй поне три аспекта от живота ти, в които нещата значително са се подобрили. Може да са лични постижения, комплименти, които си получила или пък нещо, което си направила, и дори един човек ти е казал «Браво!»

5. Прати SMS на любим човек – гадже, приятелка, дори на майка ти и й благодари, че е такъв страхотен човек! Отговорът ще те стопли.

6. Обади се на човек, който винаги те разсмива. Доброто настроение, с което ще те зареди, е гарантирано!

7. Отвори папка със снимки от последното ти пътуване и се пренеси на онова кътче, което преоткри сама или пък в компанията на любими хора.

8. Може и да не ти се налага да излизаш, но това не ти пречи да си измислиш нов и горещ грим, който да усъвършенстваш. Извади несесера с декоративната козметика и нашари лицето си. След това направи и няколко снимки за спомен или пък такива, които да качиш в профила ти във Facebook.

9. Запиши си час за някоя екзотична разкрасителна процедура, като фишинг спа, например. Пробвай дори еднократно, така ще си разнообразиш ежедневието.

10. Извади един от онези големи черни пликове и събери всички непотребни вещи. След това ги хвърли възможно най-бързо, за да не размислиш, и усети как се отърсваш от негативното.