Красота

10 стъпки да си направим френски маникюр с Shellac

френски маникюр с ShellacВ тази статия ще ви покажем как се прави Shellac маникюр – в 10 лесни стъпки. Ако искате да приложите това в домашни условия, изберете правилните продукти, инструменти и изпичащи лампи.

Като всяка работеща жена и аз трудно намирам време за поддръжка на маникюра си. Но намерих решението в гел – лака – CND Shellac, който подменям на около 2 седмици. Лично за себе си, сложих край на изтрития, изтъркан и лющещ се лак, и го замених със гел- лак вариант. Вече спокойно мога да си върша домакинските задължения, да ексфолирам тялото си, да не се притеснявам от това, че лосионът за лице ще остави петна по лака ми. Ето какво ми даде гел – лака. Ноктите ми растат без досадното чупене, на което бях почти свикнала, когато използвах обикновения лак за нокти. Исках да го споделя и с вас, тъй като и вие като мен вероятно имате забързано ежедневие и сигурно многократно ви се е налагало, да стискате юмруци, за да прикриете излющения лак!

Е, момичета свърши се вече! Представям ви в 10 лесни стъпки за направата на Shellac маникюр. Ето ги и тях:

1 Стъпка

Премахва се старият Shellac, посредством специален разтвор за отстраняване. Техниката е една и съща, но могат да се използват различни материали със същия ефект. Различните видове гел – лакове, изискват различно време за сваляне от ноктите – Shellac CND – 10 мин., OPI – 15 мин., Cuccio – 20 мин. В този случай използваме продукти на CND – Shellac.

2 Стъпка

Ноктите са вече почистени, старият продукт е „отлепен“ . Ред е за оформянето на нокътната плочка. Става с помощта на пила, с която се оформя нокътят според желанието ви как да изглежда. В конкретния случай, изборът е квадратна форма.

3 Стъпка

Ред на кутикулите и кожичките. Това може да стане по няколко начина:

  • На сухо – Стартира се с инструмент, който да избута кутикулата, следва се от кюрета, която отстранява кутикулата.
  • Ако решите да използвате гел за премахване на кутикулата и кожичките, продуктът трябва много внимателно да бъде отстранен от нокътната плочка, посредством накисване на ръката в разтвор (сапунен разтвор). След това се премахват „щръкналите“ кожички с инструментите за целта. С единия се премахват кутикулите, които вече са почти отлепени, а с другия инструмент се изрязват „щръкналите“ кожички.

И след двата метода, трябва да се почисти нокътната плочка.

4 Стъпка

Нокътя се обезмаслява, като се премахва „мазният слой“, който отделя всеки нокът. Може да се преминем към…

5 Стъпка

Нанася се много тънък слой от Shellac UV Base Coat и ръката се поставя, за да се изпече под UV/ LED лампа за 10 сек. Докато едната ръка се изпича, се нанася CND UV Base Coat и на другата ръка. Ръцете се сменят…

6 Стъпка

Нанася се тънък пласт от UV Shellac Color Coat ( за френски маникюр се предлагат няколко нюанса). Полага се върху цялата нокътна плочка, като не се забравят ръбчетата, за да се „запечата“, което ще предотврати обелването му. Изпича се, за 2 мин., под UV лампа за всяка ръка./ LED лампа – 30 сек. Слага се втори пласт от Shellac UV Color Coat. Отново се „пече“ под UV лампа – 2мин. за всяка ръка/ LED лампа – 30сек.

7 Стъпка

Идва ред и на „френския завършек“ – бялата лента в края на нокътя. Може да се постави по няколко начина:

  • С помощта на четка, се извършват движения от единия края към средата, и от другия край към средата на нокътя (четката се движи хоризонтално), за да се завърши лентичката.
  • Лентата се полага с вертикални къси движения, от единия до другия край на нокътната плочка. Не забравяйте да запечатате ръбчетата с четката!

Бъдете много внимателни с бялата лента, тъй като консистенцията на белия гел – лак е много гъста. „Преиграването“ в нанасянето, може да доведе до „накъдряне“ на лентичката. Оформя се и се „изпича“ за 2 мин. под UV лампа/LED лапма- 30 сек. Повтаря се с другата ръка, докато едната е под лампата.

8 Стъпка

Поставяне се на Shellac Top Coat. Има случаи, в които не се поставя, но не ги препоръчвам! „Изпичат“ се последователно и двете ръце по лампата – UV лампа 2 мин./ LED лампа 30 сек. и се преминава към…

9 Стъпка

Използва се 99% изопропилов алкохол ( Isopropyl Alcohol), за да се премахне лепкавият слой, който оставя Shellac-a. Извършва се с помощта на тампонче, потопено в течността.

10 Стъпка

Маникюрът е почти завършен и последната щтриха е полагането на олио. В конкретния случай е използвано Cuccio – Cuticle Revitalizer Complex Cuticle and Nail Revitalizing Oil. Ако предпочитате продукт на CND, марката разполага със Solar Oil Nail and Cuticle Conditioner. Маникюрът вече е завършен. По ваше желание, може да бъде направен масаж на ръцете, за да проникне по-добре продукта.

Маникюрът ще издържи най-малко 2 седмици.