Красота

5 лесни стъпки за премахване на пъпки

премахване на пъпкиЕто 5 лесни съвета, за да ги премахнете, ако страдате от пъпки и акне, което е едно от най-отвратителните неща върху красивото ви лице.

Правило 1:

Измивайте лицето си 2-3 пъти дневно с топла вода и не използвайте сапун или кремове за лице. Това ще поддържа кожата ви чиста и без бактерии. Основната причина за пъпките са бактериите, затова пазете кожата си от тях. Лечение с пара също е препоръчително.

Правило 2:

В случай, че използвате сапуни, използвайте само чист антисептичен измиващ гел или почистващ агент. Ако това не е възможно, тогава подбирайте сапуни, които съдържат минимални козметични средства като избелващи химикали или ароматни елементи. Каквото и да изберете, уверете се, че то съдържа само леки антисептични средства и минимални добавки.

Правило 3:

Ако сте за природните методи, тогава можете да използвате естествени или домашно приготвени маски с билки и натурални съставки (виж “Направи си с мен”). Можете също да опитате някои домашни средства за лечение на пъпки и те със сигурност ще са ви от полза.

Домашни средства за лечение

Използвайте ежеседмично паста от чиста куркума, смесена с мляко. Изсушени портокалови кори, стрити на прах, смесени с вода и няколко капки лимон, може да помогне при лечението на пъпките.

Правило 4:

Пийте много вода – 1.5 л. минимум дневно. Това ще ви държи хидратирани и ще помогне да промиете повечето токсини от тялото си и така ще прочистите и кожата.

Правило 5:

И последно, но не на последно място по важност, придържайте се към балансирана диета. Това ще ви предпази от появата на пъпки. Храните, които трябва да се избягват, за да се намалят пъпките и проблемите, свързани с тях са такива, съдържащи масло, сирене, пълномаслено мляко, майонеза, чили, подправки и консерванти.