Красота

6 приложения на термалната вода

6 приложения на термалната водаТермалната вода е един от най-мултифункционалните и ефикасни козметични продукти.. Термални води можете да намерите на най-различни марки – Vichy, La Roche Posay, Uriage, Avene и т.н. Ако все още нямате, задължително си купете поне един малък флакон, за да изпробвате магичните и свойства, а след това най-вероятно ще й станете редовен фен.

Ето за какви цели може да се използва:

1. Просто за освежаване през деня, през лятото, когато е много топло и кожата бързо се омазнява и изпотява.

2. След епилация. Кожата се успокоява за броени минути. Червените пъпчици и неприятното усещане изчезват. Кожата става нежна и мека, без никакви следи от агресивни третирания. Може да се използва за тази цел както от жени, така и от мъже.

3. При зачервявания. Било то заради студено време или при генетична склонност на кожата към зачервяване, напръскването на проблемния участък с термална вода го успокоява мигновенно.

4. При поява на дребни пъпчици. Може да са се появили заради мръсотия или като реакция към нещо, което смущава кожата ви.

5. За фиксиране на грим. След като приключите с макиажа, напръсквате леко върху кожата на лицето, изчаквате съвсем малко и попивате. Ще видите, че салфетката става леко жълта (заради фон дьо тена), но това не означава, че термалната вода го попива изцяло, напротив, тя попива само излишъка и гримът като цяло изглежда по-естествено след това.

6. Срещу вредите, които околната среда нанася. Термалната вода ви предпазва от замърсявания, раздразняващи кожата фактори и от слънцето. В следствие, тя предпазва кожата и от ‘фото стареене’, т.е. стареене, причинено от вредните слънчеви лъчи.

Как се използва?

Флаконът се разклаща и се разпръсква върху желаното място. Не очаквайте големи пръски вода, капчиците са много ситни и особено през лятото създават много приятно освежаващо усещане. Изчаква се около 2 минути, след което кожата се попива. Не трябва да оставите термалната вода да попие сама в кожата ви! Така можете да я дехидратирате. Ако забележите, че започва да попива, трябва веднага да я забършете. И това е, не отнема време, а ефектът е мигновен!

Термалните води се продават в различни по големина флакони за всяка марка – малък, среден и голям. Средният е най-подходящ за употреба, ориентировачно цената му е 10-15 лева. За проба естествено можете да започнете с най-малкия флакон, но смятам, че няма място за притеснение от евентуални разочарования.