Красота

Две прости упражнения слагат край на бръчките около устата и устните

Тази статия ще научи читателките как да се отърват от старческите/ мимическите бръчки около устата и устните за 7 дни чрез лицеви упражнения. Прочетете по-долу, за да научите повече.

Защо хората получават бръчки около устата и устните?

бръчкиБръчките около устата и устните се развиват с възрастта, когато започваме да губим колагена под кожата си. Колагенът е „пълнеж“ под кожата, който ни дава онази младежка гладкост, здрав вид, както и липса на бръчки, когато сме млади. Колагенът намалява с напредване на възрастта, предизвиквайки отпускане на кожата и бръчки, включително и такива в областта на устата и устните. Изненадващото е, че тази загуба на колаген може да бъде заменена от мускули на всяка възраст, което ще ви помогне да се отървете от бръчките около устата и устните, да възвърнете младостта и стегнатостта на кожата си.

Това младежко натрупване на лицеви мускули е описано по-долу с помощта на две прости изометрични (съпротивителни) упражнения, всяко от които помага за възстановяване на стегнатостта на кожата, която е отслабнала с възрастта, и за отърваване от бръчките около устата и устните.

Защо процесът на стареене увеличава бръчките около устата и устните? С остаряването, мускулите по цялото тяло атрофират (намаляват). При хората в напреднала възраст, тази атрофия, свързана с възрастта, се нарича сакропения, и засяга всички мускули на тялото, включително и мускулите на лицето (устата и устните). При намаляване на колагена и мускулния тонус от атрофията, кожата около устата и устните става податлива на набръчкване и увисване.

Защо лицевите упражнения карат лицето да изглежда по-младо? Кожата на лицето, която има адекватно количество подкожен колаген или мускулен тонус не е склонна към образуване на бръчки. Достатъчното количество колаген или мускул под кожата инхибира кожата от набръчкване или увисване, поддържайки младежка стегнатост, според писателката Джесика Дай от „Съвременен диетолог“. Загубата на колаген в лицето може да бъде заменена от мускули. Ако е настъпила загуба на колаген или на мускулна маса, лицевите упражнения помагат да се възстанови загубената мускулна маса независимо от възрастта на човека.

Пушенето ускорява загубата на колаген, свързана с възрастта. Тютюнопушенето ускорява загубата на колаген, свързана с възрастта, което води до преждевременно стареене на кожата и дори до по-сериозни бръчки, отколкото при непушачите, според WebMD:

И дори още по-зле за пушачите, действието на пушенето на цигари причинява често сбръчкване на устните, което предизвиква бръчки около устата и устните. Бръчките на устата и устните се появяват по-рано и са по-дълбоки, когато човек е подложен на действие, което предполага многократно набръчкване (свиване на устните, стягане на устните в „О”, „ядосана гримаса”).

Как можем да се отървем от бръчките около устата и устните?

1. Една очевидна стъпка е като спрем пушенето.
2. Следващата стъпка е да поддържаме кожата хидратирана.
3. Също така, да защитаваме кожата си от слънцето.
4. И накрая, да правим лицеви упражнения за премахване на бръчките и отпусналостта на кожата.

Лицевите упражнения, описани по-долу ще ви помогнат да се отървете от бръчките около устата и устните. Ако ги изпълнявате според инструкциите, резултатите са гарантирани за намаляване или премахване на бръчките и ще започнете да виждате разликата само след няколко дни. Въпреки, че резултатите са видими веднага, мускулите ще продължат да се стягат и тонизират през следващите 2 до 3 месеца, което ще доведе до още по-добри резултати.

Какво точно правят описаните по-долу лицеви упражнения на устата и устните?

Лицевите упражнения, описани по-долу ще изградят „възглавница“ или „пълнеж“ от мускули под набръчканата кожа около устата и устните, лесно инхибирайки кожата от набръчкване, възвръщайки младежката стегнатост на зоните около устата и устните.

Какво се случва, ако тези лицеви упражнения се извършват твърде интензивно или твърде често?По-долу описаните лицеви упражнения не може да се правят твърде интензивно или твърде често. Ако се правят по-често, отколкото е указано, резултатите ще се появят по-рано и ще стават все по-осезаеми. Въпреки че е добре да се практикувати двете от описаните по-долу упражнения, ако само едното от тях се извършва редовно, отново ще се радвате на забележими резултати.

Какви са тези упражнения? Двете лицеви упражнения, описани в тази статия са изометрични упражнения, което означава, че се използва съпротивление за изграждане на мускули. Съпротивлението в тези упражнения е осигурено от собственото тяло. Не са необходими скъпи устройства, както много рекламодатели се опитват да накарат читателите си да повярват.

Упражнение #1: Упражнение със съпротивление на ръцете Изпълнявайте упражнението най-малко два пъти на ден.
A. Изпънете ръката си пред лицето си, като започнете далеч от лицето.
Б. С пръсти, сочещи нагоре и здраво долепени един до друг, дръжте ръката си права, сякаш притискате плоска стена, стояща пред вас.
В. След това завъртете ръката си, така че дланта ви да е обърната към вас.
Г. Поставете пръстите си върху устните си. Не натискайте силно.
Д. Сега, опитайте се да присвиете устни срещу съпротивата на пръстите си.

Съпротивлението на ръката ви няма да ви позволи да се намръщите, но действието опитвайки се да се намръщите срещу тази съпротива ще изгради мускулите около горната и долната устна и зоната около устата. Задръжте в тази позиция в продължение на 10 минути. Ако не е възможно, използвайте две отделни сесии по 5 минути всяка. Ако не можете пет минути, тогава разделете на три отделни сесии с по-кратка продължителност.

Изпълняването на това упражнение два или повече пъти дневно в продължение на 10 минути (или повече) на сесия, ще доведе до видими резултати в рамките на 7 дни. По-честото изпълняване на упражнението, за повече време ще доведе до по-бързи, по-забележими резултати. Изграждането на мускулите ще продължи 2 до 3 месеца. След това, можете да отделяте много по-малко време за поддържане на желания мускулен тонус (както е описано подробно по-долу). Много по-лесно е едни мускули да се поддържат, отколкото да се изграждат; и следователно е нужно много по-малко време за поддържане на мускулите, отколкото за изграждането им.

Упражнение #2: Упражнение със съпротивление без ръце Предимството на това упражнение пред упражнение номер 1 по-горе, е, че то може да се изпълнява, докато се къпете, шофирате, готвите, готвене, или изпълнявате други задачи, тъй като това е упражнение без използването на ръце.

A. Със затворена уста и предни зъби около 1 – 1,5 см разделени, опитайте се да се намръщите, като в същото време се опитвате да засмучете устните си навътре. Не доближавайте горния и долния ред зъби; дръжте ги разделени на удобно разстояние.

Б. Бъдете много внимателни, да не набръчквате лицето си другаде при изпълнението на това упражнение. Затова упражнението трябва да се изпълнява пред огледалото първите 1-2 дни.

Опитът да засмучете устните си навътре, докато в същото време се опитвате да се намръщите причинява достатъчно съпротивление за изграждането на мускулите около горната и долната устна и в зоната около устата. Задръжте в тази позиция в продължение на 10 минути. Ако не е възможно, използвайте две отделни сесии по 5 минути всяка. Ако не можете пет минути, тогава разделете на три отделни сесии с по-кратка продължителност. Изпълняването на това упражнение два или повече пъти дневно в продължение на 10 минути (или повече) на сесия, ще доведе до видими резултати в рамките на 7 дни.

По-честото изпълняване на упражнението още повече време ще доведе до по-бързи, по-забележими резултати. Изграждането на мускулите ще продължи 2 до 3 месеца. След това, можете да отделяте много по-малко време за поддържане на желания мускулен тонус (както е описано подробно по-долу). Много по-лесно е едни мускули да се поддържат, отколкото да се изграждат; и следователно е нужно много по-малко време за поддържане на мускулите, отколкото за изграждането им.

Кое от горните упражнения е по-добро? Всяко едно от двете описани по-горе упражнения ще ви отърве от бръчките на устата и устните. Практикуването и прилагането на само едното от двете упражнения отново ще донесе резултати. Въпреки това, тъй като всяко упражнение изгражда мускулите по малко по-различен начин, е добре да се изпълняват редовно и двете. Повечето хора използват упражнението без ръце около 80% от времето и упражнението с ръце 20% от времето, просто защото методът без използването на ръце е по-удобен в ежедневието.

Винаги ли ще трябва да прекарвам толкова много време, за да се отърва от бръчките по устата и устните? Не. След като изградите мускулите, които ще ви отърват от бръчките около устата и устните, ще ви е нужно далеч по-малко време и внимание, за да ги поддържате. Много по-лесно е да се поддържа определено ниво на мускулна маса, отколкото да се изгради.

След достигане на желаното ниво на мускули, които ще ви отърват от бръчките, този мускулен тонус може да се поддържа постоянно чрез практикуване на едното или двете упражнения само по 5 минути дневно, или 10 минути на ден общо. Въпреки че за мнозина това време е достатъчно, за други може да се изисква допълнително време, ако бръчките започват да се появяват отново. В такива случаи, увеличете времето за поддръжане на мускулите, ако е необходимо. Всеки може да намери свое собствено оптимално време за „поддръжане“, необходимо за предотвратяване на бръчките около устата и устните.

Повечето читатели, които търсят естествен лек за бръчките на устата и устните, са доволни от постиженията с тези лесни лицеви упражнения, и са много доволни от по-младежкия си вид.