Взаимоотношения

Ако искаш нещо, си го вземи

Ако искаш нещо, си го вземиЧувала ли си някога за фразата, че с перце можеш да извадиш и душата на човек? Да, наистина е така. Проблемът на повечето от нас обаче е, че се самовглъбяваме в нещо силно желано, че забравяме за тънкостите, с които ще го получил лесно и бързо. И така. Бъди тактична, усмихната, мила и практикувай тези лесни техники ежедневно, защото именно те могат да ти помогнат да получиш това, което искаш.

Бъди мила
Преди да отправиш молбата си, направи всичко възможно да привлечеш отсрещния на своя страна. Хората ще са по-склонни да се съгласят с теб, ако те харесват. Попитай някой как се чувства, дали е имал натоварен ден, защото това би помогнало за установяване на мигновена връзка.

Дръж се учтиво

Ще увеличиш шанса си да получиш „Да“ за отговор само ако се държиш любезно, мило и предразположиш човека срещу теб. Бъди по-вежлива с реплики като „Ще възразиш ли ако?“ или „Бих ли могла да те помоля за услуга?“ и никога не забравяй да споменеш, че цениш усилията им.

Намирай решение на проблемите
Ако премислиш всички възможни спънки и проблеми, свързани с молбата ти, ще успееш да направиш и самата нея да изглежда по-малко трудоемка в очите на отсрещния. Това ще те накара да се почувстваш по-комфортно, а и ще окуражиш другите да се чувстват по-позитивно настроени. Обясни какво искаш и след това се допитай до тяхното мнение за това кой е най-лесният начин и какво трябва да се направи, за да нещата се получат.

Отправи финален апел

Ако все пак ти откажат, отправете финален въпрос като „Какво мога да направя, за да все пак размислиш?“ Ако отговорът е „Нищо, съжалявам.“, приеми решението с усмивка и му спомени, че ако все пак реши нещо друго, ще си му признателна.