Взаимоотношения

Как да постигнем своята цел в 6 стъпки

Как да постигнем своята целТайната на успеха е една от най – желаните рецепти в днешно време. Искаме нещо, но не винаги го получаваме? Защо ли? Ами не всичко пада от небето (като тук автоматично изключваме дъжда). Трябва да се потрудиш, нали? И какво точно да направиш? С лежане няма да извоюваш желаното, стига то да не е качване на килограми, разбира се. Шестте основни стъпки, които ни делят от крайната цел вече са известни. А сега ги предлагам и на теб:

Стъпка 1:
Установи точната цел. Гони своите собствени интереси. Това, че ти искаш едно, пък повечето – друго, не значи, че трябва да се превръщаш в конформист. Невероятното качество на човека винаги да поглежда в чуждата паничка го е погубвало.

Стъпка 2:
Проучете пътищата и начините за постигане на целта. Приятел, телефонен номер, информация от някоя специализирана книга или учебник. В любовта и на война всичко е позволено. така, че ако има кой да ти помогне – това е само в твой плюс. В крайна сметка винаги се стига до момента, в който сам/а ще трябва да докажеш, че си достойна за позицията, която си заела и извоювала.

Стъпка 3:
Осведомявай се постоянно. Знанието е силата, която само ние самите можем да придобием. Никой не се е родил гений. Човек развива интелекта си сам. Вярно е, че на някои запаметяването и усвояването на разни неща им се отдава по – бързо отколкото на други, но нали знаеш поговорката: Бързай бавно!

Стъпка 4: 
Вярвай в собствените си възможности. Не се подценявай, но и не обвинявай света, ако попаднеш в задънена улица. Световната конспирация е понятие, недоказано все още и макар да има факти, то те не са от първоизточници. Не мисли, че всичко и всички вървят срещу теб. Научи се щом паднеш, да се изправиш с гордо вдигната глава и с ясната представа, че ти си се спънал/а в нещо, а не то в теб.

Стъпка 5:
Никога не прави грешката да се сравняваш с някого. Това означава да се биеш с въображаемите кули. просто взимай успелите за пример, а не за летва.

Стъпка 6:
Никога не се задоволявай с постигнатото. Винаги трябва да се стремиш за надграждане на твоите собствени постижения. Копнежа по успехи не е алчност, защото успехът не е финансовата страна на нещата, а чувството, че си направил нещото, което си желал силно с упоритост и креативност.

За да постигнеш целта си, не трябва да бъдеш само амбициозен/на, креативен/на, съобразителен/на. Трябва да си постоянен/на, търпелив/а и със сигурност да знаеш какво точно искаш. Така че: Прецени приоритетите си и заложи на поглед устремен в бъдещето.