Взаимоотношения

Бъди център на внимание, не кралица на наглостта

център на вниманиеНе е необходимо да се казваш или държиш като Парис Хилтън, за да си вечно в центъра на вниманието.

Истината е, че понякога хората искат да виждат и нормални момичета. Даже съвсем категорично можем да заявим, че именно обикновените днес правят впечатление.

И все пак, какво да направиш, за да привлечеш вниманието на останалите, без действията ти да изглеждат отчаян опит да събереш хорските погледи? Научи сега:

Винаги изглеждай добре
Не е необходимо да приличаш на модел или да наподобяваш пластмасова кукла. Просто се старай да представяш най-доброто от себе си, що се касае до визията ти. Да, тя не е всичко, но нали знаеш: по дрехите посрещат…

Не се старай да се харесваш на всички
За жалост не всеки те обича. Истината е, че има доста лоши хора навън, които по една или друга причина те смятат за неприятен човек. Е, ето и една добра новина – приятелите ти те обичат. Стреми се да се харесаш на тях, не на останалите. Точно както известните личности – те се влияят от мнението на феновете си, не на хейтърите.

Вярвай в себе си
Приемай предизвикателствата, дори да знаеш, че не си най-добрият играч на боулинг. Хората около теб ще оценят старанието ти и ще те аплодират така или иначе. С блестящи или потресаващи умения в едно и друго – важното е да се забавляваш и да вярваш в себе си. Така и останалите ще повярват в теб.

Не се опитвай да подражаваш на другите
Хората забелязват копирачите. Впечатли ги с индивидуалност, собствен стил и харизматичност.

Мисли позитивно
Околните обичат други хора, които мислят позитивно, радват се на живота и се смеят постоянно. Не че и ти си нямаш проблеми и не че си длъжна да се правиш на щастливка. Просто извличай позитивното от всяка ситуация. Ще го оценят.

Говори с нормален тон
Никой не харесва превземките, които си изтъняват гласчетата или онези, дето говорят тихичко с идеята, че колкото по-тихо говорят, толкова повече ще се опитват да ги чуят. Обкръжението ще оцени теб, а не онова, на което се правиш.

Не се престаравай
За да си център на внимание, не е необходимо да излезеш само по сутиен (както го прави Лейди Гага), нито да си слагаш червен клоунски нос. Това не се харесва. Хората обичат нормалните, а не онези, които са готови на всичко, за да грабнат вниманието им.

Не бъди лидер на всяка цена
Може би си мислиш, че да си в центъра на вниманието означава да определяш винаги правилата на играта? Всъщност не е точно така. Понякога е добре да премълчаваш, да се съгласяваш с останалите, да бъдеш техен слушател, да ги предразполагаш да са себе си пред теб. Тогава ще бъдеш много по-търсена, отколкото дори предполагаш.