Взаимоотношения

Сама на Коледа. И какво от това?

Сама на КоледаКоледни песнички, коледна украса, коледни подаръци, коледно настроение. Коледа! Някакви странни хора тичат из магазините, други пишат картички по пейките, а трети… просто си седят и се чудят защо ми се случва на мен?

Хората могат да са сами на Коледа по различни причини. Наскоро са се разделили с любимия човек или просто не са намерили такъв през годината, например. Ако и ти си сред тях, може би ти се иска да се гръмнеш, нали? Обаче! Я по-спокойно. Има тооолкова много неща, които можеш да направиш на този ден и то без гадже до себе си.

Състави си план
Направи си график за деня. От 11 ч. до 13 ч. се разхождам по улиците. После се прибирам, взимам си душ. Намирам някоя готина рецепта в нета за коледно меню. Тичам до магазина, купувам продукти… Готвя, обаждам се на еди-кой си, каня няколко човека у дома, пием вино…

Приемай покани

Със сигурност все някой ще се сети за теб и ще ти звънне с чудесна идея за коледно парти. Или ще те спре на улицата, за да ти даде брошурка за купон довечера. Не се замисляй – нямаш планове, така или иначе. Облечи нещо секси и отиди. Дори и да не познаваш никой, с коктейлите всичко това ще се промени.

Помисли и за бъдещето
Ако наистина се отчайваш от нямане какво да правиш, направи си списък с хубавите неща, които са ти се случили през годината и тези, които искаш да изживееш през следващата. Какво трябва да направиш, за да се получи и т.н. Това със сигурност ще ти даде настроение. Така времето минава бързо в правене на нещо, без да мислиш за реалната ситуация и да се самосъжаляваш колко си сама.

Купи си подарък
Зарадвай се! Празници са! И вместо да пръскаш пари по някой, който може и да не е слушкал толкова, изненадай себе си с нещо хубаво, което си искала отдавна.

Изгледай някой екшън
Точно тази вечер не трябва да е романтична. Не се нуждаеш от влюбени хора, които припкат от щастие. Вземи си няколко екшъна, които да те разсеят от суматохата.

Прати картички на любимите хора
Може и да си сама, но пък си имаш приятели. Зарадвай ги като им пратиш картичка с лично пожелание по интернет.