Мода

Бал за без пари и обувки като за милиони

бални обувкиКакво е роклята без едни приказни обувки? А те трябва да бъдат модерни, удобни и да отиват на тоалета, нали така? За жалост обаче, не всички момичета могат да си позволят чифт за 1000 лева, но каузата не е изгубена, разбира се! Не е задължително да пръснеш крупни суми, за да си изтупана. Ето и няколко предложения и насоки.

Нека ти разкажа от личен опит – за моя абитуриентски бал обиколих страшно много магазини. Тъй като роклята ми беше бяла, можех да експериментирам в тази насока и да заложа на нещо по-ярко и открояващо се. Само дето не можех да си позволя обувките от витрината… колкото и да ги чувах в съзнанието си как ме подканват да вляза в магазина, да ги пробвам и да ги купя.

Ето защо се поразтърсих по малките улички и намерих подобен модел и то за 40 лв. Представяш ли си? Ако някой ме беше попитал тогава, сигурно нямаше да призная, но сега като разказвам на приятелките ми и се смеем до сълзи. Както и да е – купих си ги и реших да ги съчетая с бижутата, които бяха в синьо. Снабдих се с камъчета от близкия магазин, едно моментно лепило и ги украсих целите. Е, мога да ти кажа, че всички ахнаха като ме видяха в тези „бижута” и ме попитаха къде съм открила подобно съвършенство.

Ако и ти се чудиш какво би могла да направиш с едни обикновени обувки, ето моите идеи. На първо място, естествено, ще ти препоръчам да ги инкрустираш с камъчета. Само ги подбери внимателно – формата им да е плоска, за да са удобни за прикрепяне към каишките, а цветът нека отива на лака ти за нокти, чантичката, сенките за очи или акцент от роклята. И като споменах рокля – съобрази се с десена й. Ако е в един цвят, можеш да украсиш пантофките с най-различни камъчета, но ако самата тя е шарена – по-добре избери само един от цветовете.

Друг вариант е да си направиш обувки тип „Балерина” с две тънки ленти плат, които да прикрепиш към петата и да увиеш около прасеца. Ако роклята ти е къса, бъди сигурна, че ще си гадже-трепач! Една (вече бивша) съученичка си направи такива обувки на бала и честно да си призная, завидях й, че не съм се сетила за това по-рано. Но пък давам тази идея на теб.

Старото-ново винаги е модерно. Ако имаш стари и запазени обувки, не се свени да им намериш приложение на бала. Сега на мода са дебелите токове, лакът, затъпените върхове, изрязаните пръсти, капсите – всичко ретро, за което се сетиш. С малко въображение и ярък лак на педикюра, всяко момиче ще те гледа завистливо в стъпалата.

И най-важното, естествено, е да са удобни! Ще танцуваш цяла нощ все пак. Нали не искаш да събуеш обувките на Пепеляшка, за които си се постарала толкова много и някоя друга да ти ги отмъкне?