Мода

Бал за без пари и рокля като от бутик

Бал за без пари и рокля като от бутикНяма какво да се лъжем – абитуриентската вечер е веднъж и всички искаме да я запомним като най-хубавата нощ в живота ни. Искаме да сме уникални, неповторими, изобщо – най-най. Само дето в условия на финансова криза не всеки родител има възможност да осигури на детето си рокля с камъни Swarovski, лимузина и обувки на Manolo Blahnik.

Споко! Това, че нямаш или не ти се дават няколко хилядарки за бала, не означава, че не можеш да бъдеш една от звездите на вечерта. В няколко поредни публикации ще ти дам идейки как да се превърнеш в принца или принцесата, които ще спрат дъха на всички наоколо:

Естествено, най-важен е тоалетът. Но вместо да се чудиш как да си купиш рокля на световно известен дизайнер – ами изкопирай я. Разрови се в Интернет и намери модела, който ти харесва най-много. Останалото е лесно – за най-много 60-70 лв. можеш да си купиш парчетата плат и да си я ушиеш сама или пък да помолиш за помощ майка си, леля си, по-голямата ти сестра.

Другият вариант е да се обърнеш за помощ към приятелка или братовчедка – те също са били абитуриентки, нали така? Да, роклите им със сигурност не са на гребена на модната вълна, но ако скъсиш тук-там, ако махнеш някоя и друга презрамка и прикачиш голяма брошка от близкия магазин за бижута-имитации (които са не повече от 5-10 лева), може да се получи нещо уникално, повярвай ми!

Вкарай въображението си изцяло. Една стара рокля може да се прекрои до неузнаваемост – да се играе с материите, да се прикачат апликации от мъниста и пайети, които ще ти отнемат 2-3 дни по-усилена работа. Ето и едно оригинално решение – напоследък са много модерни лицата на момичета по роклите. Вземи за пример попфолк певиците Преслава и Мария. Тоалетчетата им не са кой знае колко сложни като модели, но самите ликове, избродирани отгоре, ги правят уникални сами по себе си. Можеш да изрисуваш и флорални мотиви, като очертаеш с креда и след това повториш с наниз от мъниста. Или пък си вземи текстилни боички и се изяви като съвременен Пикасо. Само внимавай – те не се перат, затова трябва да си много прецизна с четката.

Ако пък се чудиш кои са модерните цветове за тази година, ще ти кажа направо – ВСИЧКИ! Все пак, съветвам те да избегнеш черното, червеното, бледо розовото – всички те са сред най-предпочитаните от момичетата и 100 % ще ти се случи да се уцелиш с поне няколко от випуска. На моя бал, например, стана много кофти работа, защото момичетата се бяха струпали като агитки на червен и черен отбор и въобще не се различаваха една от друга. Но ако ти се иска да си в един от тези цветове – заложи на ярките аксесоари, които да те отличават от тълпата и готово.

И само не се шашкай – не е необходимо да дадеш големи пари отгоре, за да си приказно красива. С повече желание и по-малко отчаяние, мечтаният бал ще се превърне в реалност.