За дома

Безспорни предимства на градинския ратанов комплект

ратанов комплект

Дворът е мястото, което придава допълнителна стойност на едно постоянно жилище или вила. Заведенията, разполагащи със собствена градина са също изключително привлекателни и предпочитани от клиентите. Когато е добре поддържан и обзаведен със стил, един двор бързо се превръща в любимо място през топлите месеци. Защо да обзаведете дворното си пространство с красив ратанов комплект? В следващите редове ще отговорим изчерпателно на този въпрос.

Безапелационни достойнства на ратановата мебел

Ратановите мебели се произвеждат от хилядолетия, но се превръщат в моден интериорен тренд в края на 19-ти и началото на 20-ти век. Тогава британските и френските колониалисти започват да обзавеждат с тях градините на своите имения и резиденции в тропическите региони на Африка и Южна Америка.

Ратанът е тропическо растение от семейството на лианите, но неговите структурни характеристики са наистина уникални. Този вид дървесина е най-добрият материал за изработка на мебели за открити пространства. Затова, ако се колебаете дали да декорирате двора си с мебели от пластмаса, метал или дърво – забравете. Един красив ратанов комплект от mebelizavseki.bg е най-доброто, което можете да направите външното си пространство.

Ратановата лиана е изключително здрава и издръжлива на натоварване. Мебелите от тропическия материал понасят тегло от 200 до 500кг, в зависимост от дизайна на конструкцията и качеството на изработка. Неслучайно от този вид дървесина са били изграждани висящи мостове, простиращи се над опасни клисури и дълбоки реки.

Предимството на ратана се крие във факта, че той не влошава характеристиките си от активното влияние на пряката слънчева светлина, не гние след обилни дъждове и не губи цвета си с течение на времето. Следователно градинският ви ратанов комплект ще има след години същите обаятелни качества, каквито е имал в деня, в който сте го купили.

Екологично чиста и дълготрайна мебел

Естествената дървесина и в частност ратанът, е екологично чист материал. Той не само не замърсява околната среда, но и не предизвиква алергии у хората, които са ежедневно в близък контакт с него. Изцяло натуралния произход на материала го прави био разградим. Не подлежи на специален режим при третирането му като отпадък.

Ратановите мебели (градински и интериорни) се почистват и поддържат изключително лесно. Липсата на гниене при намокряне спестява нуждата дворната мебел да се прибира на сухо преди всеки пролетен и летен валеж. Ратановото обзавеждане хармонизира перфектно както с жилищния, така и с комерсиалния интериор и екстериор. С него спокойно могат да се реализират както по-строги, така и модерни дизайни.

Мултифункционални, практични и атрактивни комплекти на достъпни цени

Каквато и ратанова композиция да си изберете, можете да бъдете 100% сигурни, че с нея ще подобрите както визията на съответното пространство, така и неговата функционалност. Мебелите от този материал са мултифункционални, практични и вече не чак толкова скъпи. Изкуственото отглеждане на растенията, наред с модерните технологии на производство, позволиха цените на изделията да бъдат достъпни за много по-широк кръг потребители.

Днес е повече от лесно да се купи добър ратанов комплект на разумна цена – онлайн предлагането е добре развито у нас. Изделията са представени в различни ценови категории – от икономична класа до луксозни ексклузивни модели. Изборът на купувача се простира между комплекти с различен брой компоненти, големина и геометрия. Всеки, който иска да си подари истинска наслада за тялото и очите, обезателно трябва да заложи на ратана.