За дома

Идеи за вечна и елегантна сива баня

Идеи за вечна и елегантна сива баняЗалагането на сива баня е успех, защото това е стая, която се обновява само от време на време. За да е в сила реформата с години, прибегнете до сивото и няма да съжалявате. Това е вечна класика

10 ключови елемента за създаване на сива баня

Ако ще ремонтирате банята си, помислете за този цвят – дискретен и вечен като никой друг.

  1. Не е задължително да избирате само един цвят. Монохромната среда може да бъде скучна. Но ако искате баня в сиво, направете този тон преобладаващ, като основните елементи са в този цвят.
  2. Малки нюанси на сивото: сива мивка, сив килим за баня и сиви аксесоари ще са достатъчни, за да постигнете целта си.
  3. Ако искате да му придадете повече динамика, изберете сиво с различна интензивност. Светлосивото в по-обемните елементи няма да намали яркостта на банята. За аксесоари и допълнения заложете на по-тъмно сиво.
  4. Можете не само да включите сивото във вратичките на шкафовете, но и да създадете сива баня със сиви облицовки. Сиви плочки или специален тапет за мокри помещения в сиво ще бъдат най-добрият цвят за баня, която никога няма да излезе от мода.
  5. Друг начин за внасяне на сиво в банята е чрез подове от микроцимент или мозайка със сиви шарки.

6.Плотове от мрамор, сив гранит или агломериран камък, имитиращ цимент, ще подчертаят този тон.

  1. Текстил: сиви кърпи ще подсилят образа на банята в този цвят. Текстилът дава много възможности за игра в декорацията, затова използвайте гамата от сиви цветове с различни текстури, за да придадете повече динамика.
  2. Сивото с дърво е сигурен хит. Ако не обичате да поемате рискове, изберете тази печеливша комбинация.
  3. Сиво и бяло за баня е комбинация, която създава усещане за чистото в банята и която можете да оживите с ярки цветни аксесоари, ако ви се струва еднообразно.
  4. Ако искате да придадете елегантен вид на банята си, изберете тъмносив цвят.

Сивият цвят е изключително универсален. Премахваме предразсъдъка, че сивото е неутрален нюанс, който може да бъде скучен, и ви даваме много различни възможности за дизайн:

– Модерно: Ако сте замислили да създадете баня в модерен стил, сивото е идеално за тази цел. Много е добре да изберете “ тон по средата между сиво и бежово, който създава спокойна и светла атмосфера. Той е много модерен.

– Индустриален стил: Този цвят е идеален за баните в индустриален стил.

– Винтидж: Постигнете сива баня с много блясък, като смесите дървени мотиви, бяло и сиво. Подовете от хидравлична мозайка с геометрични мотиви в сиво, бяло и черно също ще подкрепят винтидж образа на вашата баня.

– Скандинавски стил: За да придадете на банята си скандинавски вид, комбинирайте сивото, в някой от нюансите в гамата, с много бели и светли дървени мебели и аксесоари.