Мода

Цветове за повече настроение

Цветове за повече настроениеНадали има човек, който не забелязва бума на няколко цветове влизайки в най-обикновен магазин за масова концепция: всички дрехи са така еднакви, макар и с коренно различна кройка. Истината е, че по необясними причини се избират гами, които се превръщат в “модерни” и стотици…хиляди, дори милиони жени и мъже започват да изкупуват дрешките в определен цвят като топъл хляб. Пример за това е популярното вече на всички ни лилаво от този сезон. Трябва ли обаче да ставаме роби на модата или просто имаме нужда да се научим какво, как и на кого отива?:

1. Обличай се така, както се чувстваш
Още със ставането от леглото всеки човек е зареден с някакви положителни, респективно отрицателни, емоции. Да, навън е мрачно и доста неприветливо, но усмивката ти ти подсказва, че може би денят ще бъде по-различен. Ами единственото, което можеш да направиш е да облечеш пъстрият пуловер, който от доста време чака да бъде забелязан и да излезеш с позитивно настроение, което да предадеш на приятели, а защо не и на непознатите, с които се сблъскваш по улици, градски транспорт, супермаркети.

2. Кажи НЕ на “стадото”
Може би мислиш, че обличайки сезонния цвят ще си един/една от “фешън” иконите, но огледай се: май всички са такива и ти не изпъкваш с кой знае какво. Защо не създадеш своя мода: цвят тип “запазена марка”. Поразрови се из закачалките в някой бутик, пробвай различни кройки в различни цветове и ще разкриеш непознатите хоризонти, които все чакаш.

Може би си със слънчева руса коса: опитай нещо в натурално зелено или тъмно синьо. Буйните ти огнени коси озаряват всички: контрастирай с жълто, тюркоазено, бяло. Оприличават те с черна пантера: меките и земни тонове са твоята стихия. Е, разбира се всичко е строго индивидуално, пък и зависи от самия/самата теб какво впечатление искаш да оставиш в околните.

3. Харесвай се, за да те харесват
Чувал/а си тази поговорка най-малко няколкостотин пъти в живота си. Ами поне веднъж се довери на вътрешния си глас и ако се чувстваш добре и себе си в онази (според другите) против законите рокля: купи я, избери подходящите чанта, обувки, аксесоари + една идея свеж аромат и 24-каратова усмивка. 100 % ще бъдеш неповторима и ще се харесаш на всички, защото ти самата се чувстваш добре в кожата си.

4. Съчетавай без страх
Казват, че черният и белият цвят са неутрални и отиват на всички други, с които искаш да ги комбинираш. Ако се замислиш обаче, май няма цветове в комбинация, които да не си пасват. Само трябва да се изберат подходящите нюанси: златно и розово, сиво и оранжево, зелено и червено, синьо и жълто, лилаво и сребро. Трябва да имаш по-разчупено мислене, но най-вече желание да бъдеш различен/на, неповторим/а и запомнящ/а се.

Не забравяй едно важно правило: чантата и обувките трябва да се в близки гами, а гримът не е задължително да е съобразен с цветовете в облеклото ти, а да подчертава естествената ти красота и завидните ти черти. Можеш да заложиш на обеци в гамата на панталона/полата или на фиба/шнола/ластик, които да са в същия цвят като на колана ти.

Не е необходимо да бъдем в “модерните” цветове, за да бъдем модерни. И ако за някои това изречение съдържа доста очевидна тавтология: ами, да, идеята е именно такава. Бъдете такива каквито сте и изразете себе си в цветовете, които разкриват характера ви, а не тези, в които да бъдете като всички останали.