Обзавеждане

Дизайн за всички влюбени

Вие мислите, че романтичните срещи и влюбените признания – това е за трепетните и изтънчените натури? Не съвсем! Нали само смелите и уверените в себе си хора могат открито да заявят своите чувства. А за тези, които предпочитат намеци, дизайнерите са измислили много оригинални вещи.

Armchair Love от Giovannetti

Armchair Love от GiovannettiОткрива хит-парада на «любвеобилния» дизайн италианската компания Giovannetti. Нейният слоган гласи: «Направено в Италия. Направено с любов».

И това се отнася за цялата продукция на именитата марка. Обаче най-ярко доказателство за любов е креслото с името Armchair Love – «Кресло-Любов», което със своя силует и ярката пурпурна гарнитура напомня сърце, символизиращо гореспоменатите чувства.

Love от Arketipo

На второ място е креслото на фабрика Arketipo. Външно то малко напомня класическото « сърце », в нашата с вас представа обаче се казва така както и предшественика – Love. Характеризират го уравновесеност и лаконичност, свойствени на съвременния и елегантен стил. Може би именно така трябва да се обясняваш в любов?

The Heartbreaker Chair от Tonon

The Heartbreaker Chair от TononАко пък алегориите и метафорите не са за вас, кажете направо: «Ти ми разби сърцето!» А като доказателство може да служи креслото от Tonon: The Heartbreaker Chair. Символичната форма се повтаря в неговата облегалка и седалка. Пълнителят на креслото е от огнеупорен пенополиуретан. Кракът е от хромиран метал. Въртящата се седалка е оборудвано с автоматично връщане. Тапицерия може да бъде от твърда, специална еластична тъкан, микровлакно Comfort или от кожа. За избор се предлагат 195нюанса на тапицерията! Наистина, избор за взискателна и съдбовна особа!

Cone Heart Chair от Vitra

Ако са ви «разбили»сърцето, но се боите да заявите това купете си креслото от Vitra – Cone Heart Chair. Стомана в основата на стилната конструкция, същият пълнител – ППУ. Тапицерията е в 9 цвята:червено, «трюфелно», синьо, зелено, жълто-златно, черно, «рижаво», «шоколадено» и стоманено. И същият «сърдечен» силует. Наистина има и такива, на които изпъкващите «крила» на облегалката на креслото напомнят ушите на Мики Маус, но това вече са детайли.

Интересното е, че това кресло е създал легендарния Вернер Патрон още през 1959 г. Тогава то произвело шокиращо впечатление върху публиката: поставено на витрината на един нюйоркски магазин, то привличало такова внимание, че полицията поискала да го приберат за да се избегнат аварии. Неслучайно казват, че любовта те лишава от разсъдък.

Ophelia от JC Passion

Връщайки се към сдържаните чувства трябва да споменем нежната Офелия (Ophelia) от JC Passion: класически стол с подлакътници, облегалката на който е украсена с текстилно«сърце». Такива като «Офелия» никога не остаряват: разкошните форми, разноплановите елементи на гарнитурата, благородните материали отговарят на всички представи на човечеството за прекрасно.

Love Console Table и Love Mirror (Love Collection) от Deadgood

А за влюбените в себе си отлично ще подхожда огледалото с формата на сърце от компанията Deadgood. В комплект със «сърдечното» огледало е предвидена и масичка, направена от парен дъб. Неговата принадлежност към «Колекцията на любовта» (Love Collection) потвърждават трогателните вложки-сърчица, които увенчават краката, закрепени за плота.

Winckeiman и David от Byblos

Друго виждане за «влюбените» маси и огледала демонстрира компанията Byblos. Така елементите на огледалната композиция Winckeiman и конзолите David едновременно напомнят и листенца детелина, и сърчица. Налага се изводът: любовта носи щастие! Впрочем асоциациите могат да бъдат различни, но е ясно едно: Winckeiman и David – това е образцова мебел в стил ар деко. Изискан разкош в съчетание със съвременни тенденции в света на дизайна я правят неповторима и уникална.