Мода

Грешки в облеклото, които ни пречат да изглеждаме зашеметяващо

дрехиЕдва ли има дама, която да не иска да изглежда зашеметяващо, без значение на каква възраст е и какво е нейното социално положение. Някои дори полагат огромни усилия и отделят много време за да се доближат до идеала за модна икона. Но, за съжаление, всички усилия могат много лесно да отидат на вятъра, ако не спазваме някои важни правила. Често пъти в бързината можем да допуснем фатални грешки. Ето как да ги избягваме.

Не оставяйте избора на тоалет и аксесоари за последния момент

Вече е време да тръгвате за важна среща, а вие тепърва започвате да обмисляте какво точно да облечете. Това е толкова често срещано, че вероятно няма жена, която да не е допускала тази грешка минимум веднъж в живота си. Резултатът е най-често плачевен, а дори и да сте успели някак си да закърпите положението и да не изглеждате нелепо, то си е чист късмет. За всички важни срещи и поводи е добре да се подготвяте отрано. В никакъв случай не оставяйте това за последния момент. Ако често изпитвате затруднения в това отношение, тогава най-добре отделете от свободното си време и изпробвайте пред огледалото различни комбинации, докато намерите най-подходящите. Тогава вече може да сте сигурни, че има на какво да разчитате, дори и когато много бързате.

Обличайте се според повода

Ако сте обули обувки на висок ток, то значи сте наясно къде точно отивате. Нелепо е да се наконтите като за луксозно парти, а да сте се запътили на работа, например. Ще получите същия ефект, както ако сте облечени с ежедневните си дрехи на купон, докато всички останали са с официални тоалети. Освен, че трябва да ни стоят перфектно и да са в пълна хармония с цялостната ни визия, дрехите следва да бъдат съобразени и с конкретния повод. Много често някои дами, в стремежа си да бъдат по-красиви, допускат грешката да се обличат съвсем неподходящо за работа, ежедневна разходка с приятели и други подобни места, където официалните дрехи изглеждат не на място и дори смешно. Не позволявайте на желанието да се изфукате с най-новите си допълнения в гардероба да надделее над здравия разум.