Красота

Грим като за червения килим – топ гримьори споделят своите съвети и опит

гримВ света на красотата винаги опираме до използването на грим – това прекрасно средство за разкрасяване съвсем успешно ни помага в пътя към създаването на прелестна и достойна за червения килим визия. Ако и вие сте сред любителите на макиажното изкуство, то днешната статия вероятно ще представлява интерес за вас.

Събрахме няколко съвети от професионалисти в грим сферата – гримьорите с радост споделят няколко от най-любимите клиентски гримове, както и начини за тяхното постигане. Повдигаме завесата и разкриваме пред вас някои тънкости.

Любимият грим на много от дамите е опушеният – как да си го направим сами?

Едва ли има жена, която да не се е прехласвала по опушения грим – това е грим техника, добила наистина голяма популярност. За да създадете красив опушен грим, трябва да се въоръжите с по-тъмни сенки, а истински ще ви помогнат черният молив и очната линия.

Нанесете тъмните сенки във външния ъгъл на окото – с помощта на четка за преливане на цветовете се постарайте максимално да прелеете цвета така, че да не личи рязка разграничителна линия между сянката и останалата част от клепача ви. Във вътрешния ъгъл на окото експертите съветват да заложите на максимално цветъл цвят, който да озари очите ви. В средата на клепача пък можете да нанесете цвят – не забравяйте да прелеете добре всички нюанси, за да се получи красив плавен преход от единия към другия цвят. Завършете грима с молив за очи или очна линия, нанесени над горния клепач. Специалистите съветват да размиете резките им очертания, използвайки например малко тампонче за грим. Така ще съумеете да създадете красив опушен ефект, който ще дари лицето ви с енигматичен и привличащ поглед.

Съблазнителен грим с очна линия – някои трикове

Може би един от грим продуктите, които съумяват наистина да се превърнат в любим артикул на много дами по света, е очната линия. Следва да отбележим, че нейното добро нанасяне често е придружено от малко повече умения, отколкото при нанасянето на молив например. Това се дължи на течната й гелообразна консистенция – не забравяйте, че най-качествените грим очни линии са тези в бурканче, които се нанасят с четка. Не се страхувайте да експериментирате – веднъж щом ръката ви привикне с четката и консистенцията на очната линия, ще съумявате да се гримирате по един зашеметяващ начин. Сред тенденциите срещаме правенето на извивка във външното ъгълче на окото – този грим трик визуално издължава окото ви, каращо го да изглежда по-голямо, привличащо и енигматично.

Говорейки за устните пък, специалистите съветват да изберете дали акцентът на вашия грим да е върху тях, или върху очите – така ще избегнете риска от това да създадете твърде претрупана визия.