Мода

Избери твоята секси малка черна рокля

секси малка черна рокляКласика в жанра за официално събитие, излизане с приятели петък вечер или първа среща е малката черна рокля. Но колкото и стилна, а и донякъде стандартна, да е тя, правилният избор на кройка и материя спрямо формата на тялото ти играе голяма роля. Затова бъди внимателна в шопинга.

Ако имаш ясно изразена крушовидна фигура с тънка талия и широк ханш, заложи на рокля, която плътно обгръща талията, но се разкроява надолу. Нека материята бъде мека, но да пада тежко надолу. Удачно е дължината да бъде точно до над коляното, за да прикрие по-едрите бедра. Акцентирай в деколтето и покажи стройните си, но все пак крехки рамена.

Слабите безформени рамена могат да бъдат прикрити с болеро или ръкави с подплънки. Акцентирай върху деколтето и стройната си фигура.

Ако си секси миньонче, заложи на три четвърти ръкави, които да издължат ръцете ти, високи токчета и къса дължина. Вдигни косата си – разпуснатата дълга коса създава илюзия за още по-малка височина.

Апетитно закръглените дами често залагат на черния цвят, тъй като той вталява. Чудесен трик, но защо не заложите и на някакъв цветен ярък аксесоар, който да събере погледите. Нека кройката бъде асиметрична, разчупена, с воали или панделки, които да придадат на тоалета една по-нестандартна визия.

Ако наскоро си паднала и си ожулила коляното си или пък не харесваш краката си, това не значи, че не можеш да бъдеш секси в черната си рокля. Избери по-дълъг модел, който да покрива краката ти, а за повече съблазън заложи на голия гръб и стилните бижута.

Това, че имаш широки рамене, не означава, че трябва да криеш цялото си тяло, нали така? Просто опитай да балансираш като избереш рокля с асиметрично деколте, един ръкав или пък сложи една по-интересна огърлица. И, разбира се, избягвай набраните и обемни рамене.

При недобре изразена талия или пухкаво коремче, не е нужно да гладуваш цяла вечер, а да облечеш рокля, в която да се чувстваш удобно, прикривайки недостатък. Тоалетът задължително трябва да се разкроява от бюста на долу, а материята да пада тежко. Така няма да се чувстваш приклещена в дрехата си, а коремът изобщо няма да личи.

Някои си мислят, че да притежаваш голям бюст е благословение, а за други – проклятие. Ако гърдите ти са прекалено големи, избери дискретното V-образно деколте и избегни мънистата бродериите по плата в областта на бюста.

Всъщност, колкото и да се терзаеш, че имаш малък бюст, повечето модни специалисти твърдят, че роклите стоят много по-добре на жени като теб. За да избегнеш дискомфорта обаче, заложи на подплънки и набрани парчета плат в горната част на тоалета, които създават илюзията за обем.

Ако си прекалено слаба и все пак залагаш на черното, нека роклята има къдри, щампи, мъниста, напластяване на материи и аксесоари, за да си кралицата на вечерта.