Взаимоотношения

Избирай лесно

Избирай лесноНемците имат една крилата фраза: „Мъчението на избора“. От колкото повече различни избори сме обградени, толкова по-голям е шансът накрая съвсем да се объркаме. Интересен факт е, че ни е лесно да изберем измежду 3 модела мобилни телефони, но когато броят им стане седем, мисията е почти невъзможна. И как иначе?

Днес маркетолозите ни карат да вярваме, че каквито и да сме, каквото и да правим и притежаваме, зад ъгъла ни чака нещо много по-добро, което само трябва да грабнем. Това прави обществото ни така нерешително – вече ни е трудно да преценим кое кисело мляко да закупим, камо ли пък да сме склонни да изграждаме добри работни или интимни партньорства.

Погледнете 6 месеца напред
Напоследък често губим чувството за перспективност, когато се сблъскаме с прекалено много житейски избори. Обмислените решения може и да изглеждат изумителни, но днес те изглеждат много близки и това ги обезличава. Задайте си въпроса, дали след половин година този избор ще важи със същата сила. Ако отговорът е „не“, то разпокъсването между 100 неща е ненужно.

Ези или Тура?
Ако сте изправени пред дилема, хвърляйте монета. Отговорът не се крие в ези или тура, а в това как се чувствате, когато съдбата си каже думата. Ако при решението на стотинката си кажете „Добре де, две от три“, то изводът е ясен, нали?