Красота

Къдрици за заети момичета

къдрициДами, може да експериментирате колкото си искате, стига да използвате безобидни методи за постигане на къдрици, а не препарати като къдрин и други. Пуснете въображението си като използвате едри ролки, фибички за закрепяне на усуканите краища, хартийки, ластичета и всякакъв друг вид джунджурийки, с които може да превърнете косата си в изкусителна и палава.

Измийте косата с шампоан за обем, нанесете пяна върху влажна коса, за да я повдигнете от корена. Посредством широк гребен разнесете пяната (не по-голямо количество от топка за пинг-понг) равномерно върху цялата коса.

Ако имате увредена и изтощена коса нанесете заглаждащ повърхността серум (масло за коса, арганово масло или друг вид серум), за да можете да оформите по-добре къдриците. Когато използвате ролки, навивайте от края на кичурите към корените. При техниката с фибички хванете кичур коса и внимателно го навъртете около пръста си, като след това го прикрепите в основата на косата с фибичката. Всяко кичурче се прикрепя по отделно.

Съветвам момичетата със забързано ежедневие да правят това вечер преди лягане, за да имат на сутринта една перфектна прическа. Добре е да си намерите мрежичка за коса, с която да задържите ролките върху главата си за цялата нощ. Казвам мрежичка, тъй като има дупчици, които позволяват на скалпа и косата да дишат и предотвратява спарването.