Взаимоотношения

Как да бъдем харизматични

Как да бъдем харизматичниНякога чудила ли си се защо едни хора са по-комуникативни и обградени от внимание? Да, харизматичността се смята за вроден талант. Но кой е казал, че не може да бъде и придобит. С малко повече усилия, можеш да се заредиш с необходимата доза чар, с която да бъдеш удивителна в очите на околните. Ето и как:

Настрой се спрямо останалите
Харизматичнитте хора усещат силно емоциите на околните, което им помага да създават повече контакти. „Как сте настроени към останалите около вас? – пита психотерапевтът Ричард Райд. – Ако не можете да си обясните как се чувства човекът отсреща, задайте му отворени въпроси и забавяйте реакциите си. Често той самият ще прояви емоционална реакция“.

Бързай бавно
Чаровниците притежават много силно чувство за самосъхранение, за това и възприемат думите на останалите, но не се подмамват и повлияват така лесно. Ако имаш склонност да се съгласяваш с всяка чужда мисъл, опитай се да си изясниш какво точно те грабва в нея. „Изяснете ценностите си, за да ви бъде по-лесно приемането или отхвърлянето на неща, които пасват или не на светогледа ви.“ – съветва Райд.

Създай си усет за бъдещите вероятности
Хората, които притежават харизма, влагат значение и в малките неща, включително и в неуспехите, приемайки ги като нещо позитивно по-често, отколкото като негативни. „Приемайте нещата като пропорционални – колкото добри, толкова и лоши, а не като нещо катастрофално“ – казва още Райд.

Бъди в центъра
Тези, с особено обаяние, винаги са в центъра на вниманието и всичко, което се случва, като цяло. Може и да е по-комфортно да стоиш в края на социалния кръг, но ако застанеш в средата, ще се почувстваш много значима. Наложи си да бъдеш по-често домакин, отколкото гост.