Мода

Как да изберем бижу – полезни съвети

Как да изберем бижу Изборът на бижу не се различава много от подбора на дрехи.Но как да подбереш правилните накити за себе си? Научи как да изберем точното бижу в прости стъпки:

Акцентирай на правилното място

Избери бижуто спрямо това върху коя част на тялото искаш да акцентираш. Ако обичаш бюста си, заложи на нещо красиво, което да поставиш върху него. Врата и ушите подчертай с бляскави обеци, които да висят нежно надолу. Красивите ръце пък аранжирай с гривна от перли.

Не забравяй, че бижуто трябва да отива и на повода

Ако избираш нещо за училище или лекции, заложи на дискретните обеци, гривна и колие. В офиса една брошка е напълно достатъчна, но ако искаш, постави и обеци с перли за блясък. На романтичната среща подбери нещо класическо и в злато. За партито можеш спокойно да поставиш огромни обеци и низ от едри гривни, докато на коктейл един диамант говори повече от всичко друго.

Правилното бижу е с точна дължина

Избери го спрямо това какво е деколтето на дрехата ти. Ако е бюстие, бихме ти препоръчали да избереш дълга верижка с наниз от ярки камъни, която да се спуска под деколтето. Ризата обожава колие по врата, а V-образното деколте предразполага към средна дължина на верижката.

Много внимателно подбери металът, от който е направено бижуто

Често имитационни бижутерии предлагат прекрасни обеци, гривни и колиета, но в повечето случаи те предизвикват неприятни кожни реакции. Освен това трябва да знаеш и дали кожата ти кореспондира правилно със злато и сребро. Ето защо често ние избираме бижута с верижки и закопчалки от стомана – прекрасен материал, който не потъмнява, не се износва и е подходящ за всеки тип кожа.

Ако си почитателка на камъните

Според много хора скъпоценните и минералните камъни притежават магически свойства. За съжаление, учените все още не могат да докажат истинността, но и лъжата на това твърдение. Астролозите обаче са единодушни и категорично подкрепят факта, че към всяка зодия принадлежат някои камъни, които са полезни и такива, които влияят отрицателно на притежателите си. Затова те съветваме да избереш камък подходящ за твоята зодия.

Прецени колко пари искаш да похарчиш

Разликата между масова концепция, уникат, разнообразието от материали – от пластмаса, през кожа, злато и камъни предполага и различна цена. Планирай колко точно пари си склонна да дадеш за бижуто и след това се впускай в приключението да откриеш точния накит за теб. И не се притеснявай, ако нямаш възможност да дадеш много пари за украшение. Днес пазарът е толкова разнообразен, че винаги можеш да се вместиш в бюджета си и да купиш нещо красиво на изгодни цени.