Мода

Прикрий недостатъците с цвят

Прикрий недостатъците с цвятЦветовете в облеклото ни играят важна роля. Те са тези, които ни навяват спомени за незабравими изживявания или мечти за такива в бъдеще. Всеки един от тях крие в себе си тайни желания и послания, прикрива или пък излага на показ нашите недостатъци. И както черното създава илюзия за вталеност, така например жълтото ни прави по-пълнички. И за да не издам какво се крие по-нататък, ето и каква е ролята, която играе цветът за изграждането на една по – добра визия:

Черното:
То смалява и прибира силуета. Освен, че придава елегантност, една рокля с дължина не повече от четири пръста над коляното издължава фигурата и е класически вариант за всяко изискано парти.

Жълтото:
Твърди се, че то придава обем, така че един жълт акцент около бюста би бил добър вариант, ако гръдната обиколка е по – малка. Едно слабо момче също би могло да намери добър помощник за оптическа илюзия в лицето на жълтия цвят. Освен всичко друго, жълтото контрастира на тена и придава лек загар, дори и на тези, които все още не са направили своите слънчеви бани този сезон.

Червеното:

То се набива на очи, изкарва на преден план всеки облечен в него и определено подбужда асоциации за страст. А и е много модерен цвят за тази година.

Синьото:
Изключително нежно, подбуждащо куп морски фантазии. В зависимост от нюанса, отива както на светлокоси, така и на тъмнокоси. Един светъл тен, комбиниран със светъл нюанс на синьото не е добър вариант – придава болнавост и незавършеност. За това съветът ми е да експериментирате, като на блондините препоръчвам тъмните и ярки тонове,а за брюнетите – светлите и меки.

Зеленото:

Успокояващ цвят, но не и подходящ за всички. Убитите тъмни тонове и пастелно – зелените нюанси са предпочитани от много млади хора. Ако имаш приятен летен загар защо не експериментираш с по – наситено зелено: например тревисто.

Оранжевото:
То навява канелени аромати и ориенталски бриз. Буйни мисли и разпилени коси, в съчетание с аксесоари в пясъчни цветове, придават апетитност на обгърнатите в този цвят.

Розовото:
Не бих препоръчала русокосите да се обличат в този сладострастен цвят, освен ако не искат да останат в рамките на бонбонестото излъчване. Напоследък много от представителите на силния пол имат в гардероба си дрешка в този цвят, което е добър метод за разчупване на правилата при мъжката мода.

Бялото:
Стилно, чисто и винаги на мода. Подчертава тена и формите и крие в себе си букет от меланхолия и в същото време пищност, съчетано със златни орнаменти или цветни бижута.

В най – скоро време очаквайте куп хитрини как да съчетавате цветовете, за да бъдете стилни и в същото време да привличате всички погледи към вас, защото цвета е нож с две остриета и не всички комбинации биха били благоприятни за една цялостно и добре изграден външен вид.