За дома

Как да изберем правилния цвят за нашата спалня

избор на цвят за спалняИмате ли страхотна идея за интериорното оформление на вашата спалня? Срещате ли пречки с избора на правилните цветове? Нашите съвети ще са безценни за Вас.

Изберете цвят, който съответства на личността ви. Няма смисъл да избирате цвят и само седмица след това да съжалявате за избора си. Цветовете могат значително да влияят на настроението Ви и визуално да променят размера на стаята ви. Какво говорят цветовете за нечия индивидуалност?

Син: Релаксиращ като морската шир, най-добре се съчетава с естествена светлина. Тъмният син цвят може да направи стаята още по-малка и ето защо трябва много да внимавате. Ако спалнята Ви няма прозорци, то тъмният син цвят ще направи по-претъпкана стаята Ви. Светлият син цвят пък е малко бебешки. Ако обаче настилката Ви е паркет, то светлият син цвят е идеален и може да бъде много лечебен и успокояващ.

Зелен: Много естествен и понякога изкуствен цвят в зависимост от нюанса. Тъмните зелени цветове са чудесни с естествената си светлина и помагат да се чувствате по-свободни. Светлите зелени краски са идеални са светли стаи, в които не прониква естествена светлина. Нещо повече те правят стаята по-голяма , създават страхотно, зареждащо с енергия усещане. Зеленото е подходящо и за мъже, и за жени.

Черно: Май не е нужно да Ви казваме, че е страшно потискащо, особено за спалнята. Да, комбинацията с други цветове е чудесна, сиво, сребристо и тъмните краски придават една кралска атмосфера, но границата между елегантността и мрачното настроение е много малка. Тъмните спални Ви карат да се чувствате депресирани, причиняват главоболие и изглежда дори някак особени с естествена светлина.

Жълто: Стаята направо грейва, а спалнята се превръща в топлото местенце, където можете да прекарате един чудесен неделен следобед. Жълтото повдига настроението и гарантира усмивка на Вашето лице. Жълтото се съчетава идеално с всякаква светлина и повечето подови настилки. Жълтото в спалнята придава усещане за свобода, мир и енергия. Обаче не е изключено да Ви причини главоболие. Оригинално решение за спалнята на тези от Вас, които лесно губят доброто си настроение.

Червен: Най-оригиналният цвят на силните хора със самочувствие, гордост и сила. Нищо не може да ви откаже от пурпурното червено. То се съчетава идеално с всякаква светлина и прави стаята значително по-просторна. Червеният е много ободряващ, горещ цвят, но не се препоръчва за цялостно цветово решение на спалнята. Добре е да се използва в комбинация /примерно една или две червени стени и една бяла/ или като подчертаващ цвят.

Розово: Момичешко, но не за всяко момиче. Феновете на Барби със сигурност са влюбени в него. Розовото дава впечатление, че сте много лекомислени, непоправими материалисти, но и забавни натури. Розовото придава спокоен и релаксиращ вид като прави стаята по-голяма и ефирна.