За дома

Как да изберем PVC дограма за дома

PVC дограма за домаПВЦ е мек, дълготраен и безопасен материал, който представлява химично съединение на въглерод, водород и съединения на хлора. Перфектен материал за топлоизолация и подлежи на вторична обработка.

Предимства:

 • Устойчивост от износване и стареене.
 • Отлични топло- и звукоизлиращи свойства.
 • Трудно възпламеняване.
 • Защитава от UV-лъчения.
 • Лесно почистване.
 • Екологична чистота.

Подходяща за:

 • Офиси
 • Зимни градини
 • Жилищни сгради
 • Вътрешни и външни врати
 • Вътрешни стени

Годините и климатичните условия налагат рано или късно смяна на дограмата на дома, офиса или друго помещение. Хората се изправят пред най – трудния въпрос. Каква дограма да изберат за помещението. От това, какво ще изберете зависи след какъв период от време ще ви се наложи да правите отново ремонт. Качеството ще определи наличието или липсата на бъдещи проблеми като поява на влага в помещението или не добра изолация. За да ви улесним в избора на най – подходящата дограма за вашето жилище или дом, ще ви представим положителните и отрицателни страни на PVC дограмата.

Ако искате да избегнете евентуалния конденз в помещението, то ние ви препоръчваме да изберете  PVC дограма пред алуминиева. Този профил е с по – нисък коефициент на топлопроводимост. PVC дограмата е известна със способността си да задържа повече топлина в помещението.

За да сте сигурни, че  PVC профилът има добри топлоизолационни характеристики се убедете, че сте избрали такъв с повече камери. Колкото по – голям е броят на камерите, толкова повече се засилват и звукоизолиращите характеристики. За разлика от алуминиевия,  PVC профилът не може да се похвали с богат избор по отношение на цветовата гама. Но въпреки това, предлаганите цветове са достатъчно на брой, за да задоволят всеки естетически каприз. Освен това, пластмасата е по – мека от алуминия и това благоприятства по – лесния монтаж. Да не забравяме и по – ниската цена, която ще заплатите. Но нека се спрем по – подробно на профилите KMG и Aluplast – IDESL 4000®.

Дали ще бъдат 4 камерни или 6 камерни, профилите KMG се характеризират като изключително издръжливи на удар от 3 кг., до 1 см. при 23 С. При направените тестове, 4 камерният профил показва отлично ниво на шумо и топлоизолация. Тези профили имат специален уплътнител и отводнителни отвори. Това представлява добра предпоставка за тяхната висока шумоизолация. Нивото на шумоизолираност достига до 30 db .Тези профили не позволяват задържането на вода и образуването на петна. След направените тестове се установява, че те са изключително издръжливи на деформация. 4 камерният профил  KMG притежава високи топлоизолационни качества.

Коефициентът на топлопреминаване е Uw =1.6 W/ (m2.K). Ако тези данни не ви говорят нищо, то фактът, че с тези профили ще намалите до 37% от загубата на топлина в помещението, трябва да бъде водещ във вашия избор. Профилите представляват силен щит срещу  UV – лъчите. Според проучванията на водещите клиники в целия свят, тези  UV – лъчи представляват сериозна опасност за нашето здраве. Не правете компромис, а защитете както себе си, така и вашето семейство.

6 камерните профили  KMG са подходящи за по – ниски температури. 6 камерният KMG профил е от по – висок клас. Той се характеризира като отличен шумо и топлоизолиращ елемент за всеки дом и офис. 6 камерният  KMG профил има изключително нисък коефициент на термично разширяване. Коефициентът на топлопреминаване на профилът се равнява на Uw е между 1.2 и 1.4 W/ (m2.K). Шумоизолацията се движи в параметрите между 40 до 50 db .

Когато говорим за коефициента на термично разширяване той се мери в – 3х10^-5degC/cm. Предлаганата цветова гама е имитираща дървесните цветове в природата. Не забравяйте, че дори незначителен елемент като дограмата може да окаже положително или отрицателно въздействие върху цялостния интериор на сградата.

ALUPLAST IDEAL 4000® ROND LINE са немски PVC профили. Те са с 5 камери. Дълбочината на остъкляване е 70мм, а дебелината – до 44 мм. Коефициентът на изолация се равнява на U= 1.3. Модерният дизайн  на тези профили ги прави подходящи за съвремения, разбиращ от качество и класа човек.

Профилите се отличават със заоблени краища, наклонени повърхности и сменяемо запечатване ( хартиено бяло и черно ). Дренажът може да бъде покрит или скрит. Предимствата на  ALUPLAST IDEAL 4000® ROND LINE се крият в по – добрата топлоизолация, отличните оптични характеристики, модерния дизайн и дълготрайността. Тези профили са подходящи както за частни домове, така и за офиси.