Мода

Как да избереш перфектния сутиен

Как да избереш перфектния сутиенКрасивото бельо и признак на вкус, стил и сексапил. То трябва да бъде от качествени материали, да ти стои добре, но и да е в точния размер, за да се чувстваш комфортно в него.

Често обаче изборът на сутиен не е толкова лесна задача, колкото си мислим. И дори да знаем точния си размер, отново ни се налага да пробваме по няколко, докато достигнем до него.

Предлагаме ти няколко трика, които ще ти влязат в помощ в пробната.

Точния размер чашка ли избра?
80 % от дамите твърдят, че сутиените им винаги са по-големи, отколкото всъщност трябва. Ето как да поправиш грешката при пазаруването си: Когато пробваш бельо, провери дали ти става като премериш с пръсти прилепването на чашката към гърдите. В нея трябва освен бюста да влизат до два пръста. Ако можеш да пъхнеш цялата си ръка, това определено не е твоят размер.

Достатъчно пристегнат ли е?
След като си закопчала сутиена вдигни ръцете си и се обърни да видиш какво се случва отзад. Ако бельото се повдига по гърба ти и усещаш как гърдите ти се подават под чашката, значи размерът не е подходящ и трябва да намериш по-пристегнат вариант.

Формата подходяща ли е?
Сутиенът трябва да придържа, но и оформя по правилния начин гърдите ти. Затова след като го пробваш и се чувстваш добре в него, облечи блузата си и виж дали отстрани бюстът ти изглежда добре. Дали изобщо се вижда, дали сутиенът се отбелязва под материята и дали формата е подходяща. Понякога твърдите чашки имат една странна конусовидна линия, която би била чудесен избор за концертен костюм на Мадона, но да се разхождаш така по улиците… Не, не и не!

Млък трик за малки гърди
Малките гърди обикновено се разливат около мишницата ти и сякаш ги няма там, където трябва в петък вечер, когато си избрала блузка с голямо деколте. Затова избери ортопедични чашки с вградени подплънки, които да ги повдигнат и приближат. Пристегни и презрамките за леко повдигане и така прелестите ти ще добият визията, която искаш.