Козметика

Как да изберете правилния фон дьо тен или база за грим?

фон дьо тен– Изберете 3 нюанса, които според вас се доближават най-много до вашия цвят на кожата. С помощта на четка за фон дьо тен, положете един по един цветовете върху брадичката си. Цветът ще се промени след като базата за грим или фон дьо тенът изсъхнат. Изчакайте няколко минутки.

Изберете този, който приляга като цвят и консистенция най-добре на кожата ви. Ако се колебаете, изберете по-светлия цвят.

– Най-добрият съвет, който ще получите за нанасяне на фон дьо тен или база (foundation), е първо да сложите хидратиращия си продукт и да го оставите да попие десетина минути, преди да нанесете грима. Може да не полагате овлажнителя си на цялото лице, особено ако имате смесена кожа, която се омазнява в Т-зоната. На Т-зоната нанесете продукт за мазна до смесена кожа, преди да започнете с грима.

Основата за грим е идеална за суха кожа, тъй като добавя екстра влага. Няма да ви се „напука“ грима. При мазна кожа е също много подходящ продукт, тъй като ще запази фон дьо тена на място и той няма да се „свлече“ и разтече.

– За да изберете правилният фон дьо тен или база за грим, за вашия цвят кожа, първо трябва да изберете правилния за вашия тип кожа… Нанесете директно върху лицето, за да разберете дали се слива с цвета ви. Някои хора го пробват на ръката си, което е напълно погрешно – там кожата има различен цвят и различна текстура. При много малко хора ръцете са с еднакъв цвят като на лицето…

Вземете си тестер за вкъщи, за да пробвате пред огледалото. Винаги сравнявайте на дневна светлина.